Βουλή – Παρέλαβε ο Τασούλας: «Επιδείξατε έργο το οποίο αξίζει να συνεχιστεί» είπε στον Βούτση

677

Το έργο της αναβάθμισης της συμβολικής αξίας του Κοινοβουλίου στα μάτια του ελληνικού λαού, προτάσσει ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ο οποίος εκφράζει την πεποίθηση ότι πρόκειται μεν για ένα κολοσσιαίο έργο όχι όμως και για έργο σισύφειο, ώστε να αποτύχουν σε αυτό οι πολιτικές δυνάμεις.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον Νίκο Βούτση στον Κώστα Τασούλα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου, τόνισε ότι το συμβολικό σκέλος της Βουλής, αυτό δηλαδή που την ταυτίζει με το πολιτικό σύστημα, είναι που οφείλουμε να βελτιώσουμε όλοι.

«Γι’ αυτό έριξα βάρος στην ομιλία μου μετά την εκλογή μου στο συμβολικό σκέλος της Βουλής», διευκρίνισε ο κ. Τασούλας και εξήγησε: «Να καταλάβει ο ελληνικός λαός με την συμπεριφορά μας ότι το εθνικό κοινοβούλιο, το αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα, μπορεί να τον εκφράσει, μπορεί με βελτιώσεις και αυτοκριτική να τον κάνει να νιώθει περήφανος γι’ αυτό».

«Είναι δύσκολο έργο, κολοσσιαίο, αλλά δεν είναι έργο σισύφειο, που να αποτύχουμε. Κι αξίζει τον κόπο η εξακομματική Βουλή σε συνεργασία να επιχειρήσουμε αυτό το συμβολικό έργο. Την αναβάθμιση της συμβολικής αξίας του Κοινοβουλίου στα μάτια του ελληνικού λαού, γιατί αυτή η συμβολική αξία του Κοινοβουλίου υπέστη τρομερά πλήγματα ιδίως τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τασούλας εξέφρασε την χαρά του για το καλωσόρισμα εκ μέρους του απελθόντος προέδρου, Νίκου Βούτση, στο αξίωμα που – όπως είπε – τιμητικά και με απλοχεριά η Βουλή του απέδωσε. «Εσείς με καλωσορίζετε αλλά εγώ δεν σας ξεπροβοδίζω, διότι ο ελληνικός λαός σας εξέλεξε βουλευτή κρατώντας σας στους κόλπους της Βουλής», είπε στον προκάτοχό του ο νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ευχαριστώντας τον για την ενδελεχή, ειλικρινή και φιλική ενημέρωση που του παρείχε για το έργο του κατά την περίοδο των τεσσάρων χρόνων.

«Η διάρκεια την οποία απολαύσατε είναι βασικός παράγων επιδόσεως, πράγμα το οποίο συχνά ξεχνάμε στη χώρα μας, που κυνηγάμε το πρόσκαιρο και το προσωρινό» ανέφερε προς τον κ. Βούτση κατά την παράδοση του προεδρικού γραφείου και επισήμανε ότι ο απελθών πρόεδρος επέδειξε έργο το οποίο αξίζει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί.

Πέραν της ανάδειξης του «συμβολικού προσώπου» της Βουλής, όπως το ανέδειξε ο κ. Τασούλας, υπογράμμισε ότι η Βουλή έχει και το κυριολεκτικό πρόσωπο, που είναι οι υπάλληλοί της, η πολυσχιδής δράση της, «που έχει μια βεντάλια μεγάλη κι έχει να κάνει με την Παιδεία, την ιστορία, τις σχέσεις της χώρας».

«Το σκέλος αυτό, έχει ένα σωρό δράσεις που έχουν να κάνουν με τα κτιριακά, τα ιδιοκτησιακά, τις λαμπρές εκδόσεις, τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία. Είναι φροντισμένο έργο και μπορεί προφανώς να βελτιωθεί», είπε χαρακτηριστικά και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην για πρώτη φορά επιβεβλημένη παρουσία του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Άουσβιτς που τιμά την μνήμη των θυμάτων του ναζισμού χάρη στη Βουλή.

Αναλαμβάνω την “σκυτάλη” και θα επιχειρήσω να την πάω όσο μπορώ παραπέρα, δεσμεύτηκε ο νέος πρόεδρος της Βουλής ενώπιον των στελεχών του Κοινοβουλίου και επισήμανε: «Θεωρώ ότι έχουμε περιθώριο καλής δουλειάς εδώ. Προσδιόρισα κάποια πράγματα αλλά αντιλαμβάνομαι ότι άλλα λεν τα γράμματα κι άλλα λεν τα πράγματα. Καταλαβαίνω ότι πολλοί στόχοι όταν είναι ρομαντικοί και ενδεχομένως υπερβολικοί μπορεί να μην επιτυγχάνονται, αλλά υπάρχει μια αφετηρία κι επειδή όλα στη δημόσια ζωή και στη Βουλή είναι μια σκυταλοδρομία».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης απευθυνόμενος προς τον κ. Τασούλα τον ευχαρίστησε για τα λόγια του, του ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο» και υποσχέθηκε ότι «θα προσπαθήσουμε θεσμικά εδώ να προχωρήσουμε μαζί».

Ο κ. Βούτσης, επισήμανε ότι υπάρχουν δύο μεγάλα θέματα τα οποία αφορούν στον φάκελο της Κύπρου και τις γερμανικές αποζημιώσεις με την ελληνική πλευρά να έχει ξεκινήσει την διεκδίκηση και εξέφρασε προς τον νέο πρόεδρο την πεποίθηση ότι «με τις επιστημονικές γνώσεις του και την πολιτική στήριξη που έχει, θα συνεχιστούν». «Διότι γνωρίζω ότι δεν είναι όλοι ευτυχείς ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό για το ότι αυτά τα δύο θέματα έχουν δρομολογηθεί», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις έως και 561 ευρώ – Αναλυτικά τα ποσά

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο: «Τούρκοι στρατιώτες μάς απείλησαν με όπλα» (vid)


Πηγή