ΚΟ ΝΔ: Η ευχή Μητσοτάκη και οι απαραίτητες καρέκλες

725

Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη για εκείνον εικόνα βρέθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Η αίθουσα της γερουσίας εν τέλει ήταν μικρή για να φιλοξενήσει τους βουλευτές του κόμματος με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να είναι όρθιοι μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαμογελώντας και σχολιάζοντας πως είναι ένα «καλό πρόβλημα» για την Νέα Δημοκρατία.

Κάποιοι έσπευσαν να μεταφέρουν επιπλέον καρέκλες ώστε να καθίσουν ορισμένοι από τους όρθιους μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς, η Νίκη Κεραμέως και ο Κωστής Χατζηδάκης. Κάποιοι άλλοι πάλι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες όρθιοι στο πίσω μέρος της αίθουσας.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε η νέα Βουλή να γίνει η καλύτερη της Μεταπολίτευσης δίνοντας κατευθύνσεις για το πως μπορεί να συμβεί αυτό: «Παράγοντας ορθό λόγο, νομιμότητα, πολιτικό πολιτισμό. Και τον τόνο σε μια τέτοια προσπάθεια πρέπει να τον δώσει πρώτη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι οι δύο φάροι στη δράση μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες».

Πηγή