Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να ζητήσω εκλογές σε πέντε μήνες όπως κάνατε εσείς

636

Στο βήμα της βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η νέα Βουλή έχει δυο σημαντικές αλλαγές», είπε εισαγωγικά στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Είναι η πρώτη Βουλή μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, που συγκροτείται με τη χώρα να έχει ανακτήσει την οικονομική της κυριαρχία και να βρίσκεται εκτός μνημονίων. Και η δεύτερη σημαντική αλλαγή, είναι και πρώτη Βουλή επίσης χωρίς την προσβλητική για τη δημοκρατία παρουσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που επίσης αποτελεί μια νίκη, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και της δημοκρατίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν σκοπεύουμε κύριε Μητσοτάκη, να ακολουθήσουμε μοντέλο αντιπολίτευσης που επιλέξατε εσείς», τόνισε εισαγωγικά στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Δεν πρόκειται εγώ να ζητήσω εκλογές μόλις πέντε μήνες μετά την εκλογή σας κύριε Μητσοτάκη, όπως κάνετε εσείς από τις αρχές του 2016», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Ούτε πρόκειται να ζητήσω από τους εταίρους να είναι πιο αυστηροί και πιο σκληροί μαζί σας. Αντιθέτως όποια σοβαρή προσπάθεια κάνετε για διεκδικήσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, θα τη στηρίζουμε στο εξωτερικό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται να σας χαριστούμε στο εσωτερικό».

Στην αναφορά του για τη νέα κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «ένα συγκεντρωτικό μοντέλο, με στρατιές συμβούλων που αναφέρονται απευθείας σε σας. Και την αναστήλωση του γαλάζιου κομματικού κράτους.Αυτό τελικά εννοούσατε για την Ελλάδα που θα γίνει πιο γαλάζια; Τα παιδιά σας στον κρατικό μηχανισμό», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραπέμπει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε ένα αβέβαιο μέλλον, όπως είπε, διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι σας λείπει τώρα και θα το αποκτήσετε το 2021; Λαϊκή εντολή έχετε. Δημοσιονομική σταθερότητα έχετε. Φροντίσαμε εμείς. Χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού έχετε. Και για αυτό εμείς. Στήριξη από την αντιπολίτευση έχετε. Σας το λέμε ανοιχτά. Γιατί δε προσπαθείτε; Γιατί σηκώνετε λευκή πετσέτα από τη πρώτη μέρα;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Όταν προεκλέχτηκα εγώ, από όλα τα παραπάνω, είχα μόνο το πρώτο. Τη λαϊκή εντολή. Ούτε σταθερότητα, ούτε ρευστότητα, ούτε στήριξη. Είχε φροντίσει ο κύριος Σαμαράς για αυτό. Εσείς τα έχετε όλα. Γιατί δεν διεκδικείτε;».


Πηγή