120 δόσεις: Τελευταία ευκαρία – Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση

687

Ευνοϊκές διατάξεις στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις για οφειλές στο Δημόσιο – Βασικός στόχος είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι και να παραμένουν σε αυτήν

Το βράδυ του Σαββάτου (20/07) και από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε -μεταξύ άλλων- ευνοϊκές διατάξεις στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις για οφειλές στο Δημόσιο.

Βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι και να παραμένουν σε αυτήν. Και αυτό θα γίνει με μικρότερη ελάχιστη μηνιαία δόση, ευνοϊκότερα κριτήρια υπαγωγής και κίνητρα παραμονής στη ρύθμιση, σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα:

  • Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
  • Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.
  • Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.
  • Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.
  • Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ξεκαθάρισε ωστόσο πως αυτές αποτελούν τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες και δεν αναμένεται να υπάρξει, πέραν αυτών, νέα ρύθμιση ενώ επισήμανε πως «η ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς».

«Οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά λέμε ότι δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση. Σημαίνει ότι όποιος σήμερα μας ακούει είτε στα φορολογικά, είτε στα ασφαλιστικά, είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το ελληνικό κράτος για να υπάρξει συμμόρφωση και να ευθυγραμμιστούμε με τις επιταγές των απαιτήσεων. Επιτέλους στον τόπο μας πρέπει να επιβραβευτούν και οι συνεπείς, είπε χαρακτηριστικά ο κος Βρούτσης, προσθέτοντας πως στα άμεσα σχέδια είναι και η πρωτοβουλία του λευκού μητρώου επιχειρήσεων.»

Δείτε εδώ τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Πηγή