Συνάντηση Μητσοτάκη – Λάτση στο Μαξίμου: «Ξεκλειδώνει» η επένδυση στο Ελληνικό

675

Οριστικοποιείται και ανακοινώνεται το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών.

Με τον εφοπλιστή Σπύρο Λάτση θα συναντηθεί σήμερα (25/07) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

Όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα υπήρχαν σχετικές ανακοινώσεις για την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που θα αποτελέσει και την αφετηρία για να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών της ανάπλασης στο Ελληνικό.

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/07) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς για την πορεία της επένδυσης της Lamda Development.

Η νέα πολιτεία που θα δημιουργηθεί τις επόμενες δεκαετίες στο Ελληνικό θα έχει το μέγεθος της Κέρκυρας. Μια πόλη με 25.000 μόνιμους κατοίκους, μοιρασμένους σε επτά γειτονιές, και τουλάχιστον 15.000-20.000 εργαζομένους και επισκέπτες, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί ώστε να λειτουργεί σωστά, να αποκτήσει υποδομές, να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι μελέτες που έχουν κατατεθεί προς έγκριση από τη Lamda Development στο υπουργείο Περιβάλλοντος, αποκρυσταλλώνουν την εικόνα της νέας πόλης στο Ελληνικό και στον Αγιο Κοσμά.


Πηγή