Υπουργείο Περιβάλλοντος: Υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ έχει η παραπομπή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

687

Για «υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ» στην παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν προστατεύει τη βιοποικιλότητα, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί δεν προστατεύει την βιοποικιλότητα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επί 4 χρόνια υπήρξε ολιγωρία και καθυστέρηση που οδήγησε στην σημερινή εξέλιξη.

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Ωστόσο η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΝ θα εργαστεί συστηματικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προστατευόμενες περιοχές. Οι αναγκαίες δράσεις (μελέτες κλπ.) θα χρηματοδοτηθούν από προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υλοποιούνται από το υπουργείο μας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που εγκαινίασε ο υπουργός ΠΕΝ κ. Κωστής Χατζηδάκης θα εξεταστούν όλα τα αναγκαία πρόσφορα μέτρα, ώστε να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο η προστασία της βιοποικιλότητας στη χώρα μας».

Πηγή