Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες μπορούν να προσδοκούν σε μια καλύτερη ζωή

678

Την ικανοποίησή του για την μέχρι σήμερα λειτουργία της κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει να χτυπά στην Πειραιώς, στέλνοντας μήνυμα πως το κόμμα δεν θα ταυτιστεί με την κυβέρνηση. 

«Η Βουλή θα έχει ψηφίσει ως την Πέμπτη, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης» είπε επισημαίνοντας τις γρήγορες διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Σε χρόνο ρεκόρ συγκροτήθηκε η κρατική μηχανή. Προωθούνται ήδη τα πρώτα νομοσχέδια που υλοποιούν τις δεσμεύσεις μας. Η πολιτική ζωή αναβαθμίζεται, επιστρέφει επίσης η εμπιστοσύνη των αγορών. Οι πολίτες μπορούν να προσδοκούν σε μια καλύτερη ζωή. Ποτέ στο παρελθόν δεν προωθήθηκαν τόσο σημαντικά νομοσχέδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν έχουμε μέρα να χάσουμε και το στίγμα μας το έχουμε ήδη δώσει» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη νέα ρύθμιση για το άσυλο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Επιστρέφουμε το πανεπιστήμιο στους φοιτητές και τους καθηγητές».

«Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων» τόνισε.

Σε άλλο σημείο εξήγησε πως «δεν πετάμε στα σύννεφα και γνωρίζουμε πως αυτές οι κινήσεις δεν μπορούν να λύσουν παθογένειες δεκαετιών. Αλλά σηματοδοτούν μια νέα αντίληψη για το κράτος. Με πολιτική βούληση και τους κατάλληλους ανθρώπους τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αποσυνδέει την ψήφο των ομογενών από την διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου. «Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται, προτεραιότητα, η σχετική ρύθμιση έρχεται -σύντομα και αυτόνομα- στην Βουλή και ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, οι αντίπαλοι της πολιτικής προσπάθειας της ΝΔ ηττήθηκαν, συνεχίζουν όμως σαν να μην μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. «Γι΄αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας» τόνισε.

«Η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει να χτυπά εδώ, στην Πειραιώς» είπε εξηγώντας πως οι οργανωμένες δυνάμεις της ΝΔ καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μην απορροφηθούν από αυτήν. Αντίθετα, οφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες της. Να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές μας επιλογές.

Αναφερόμενος στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πρέπει να γίνει αφετηρία ενός νέου δημιουργικού ρεύματος του Ελληνισμού, και ταυτόχρονα ευκαιρία που θα προσφέρει στο Έθνος τη νέα αυτογνωσία του και θα του δώσει ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εδώ και λίγες ημέρες ο Ιωάννης Μπρατάκος έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει ο Τάσος Γαϊτάνης. Εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ορίζεται η Έλενα Σώκου. Τέλος, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ θα είναι ο Νίκος Ρωμανός.

Πηγή