Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το άσυλο – Την Πέμπτη η ψηφοφορία

684

Δεν αποκλείεται παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιες διακοπές και ποια μπάνια του λαού… Η κυβέρνηση ξεκινά δυναμικά την εβδομάδα καθώς στις 10:00 το πρωί εισάγεται στις αρμόδιες επιτροπές το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο και τους ΟΤΑ.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, 6 Αυγούστου, και την Τετάρτη – σύμφωνα με τον προγραμματισμό – θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί από το Σώμα την Πέμπτη. Μάλιστα δεν αποκλείεται να παρέμβει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από την ψηφοφορία.

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις 20 Αυγούστου πρόκειται να αναθερμανθεί εκ νέου η συζήτηση περί εκλογικού νόμου, μιας και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού. Άλλωστε αυτό ήταν και από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το θέμα είχε συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αυστραλίας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, με τον οποίο και συζήτησε το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Σύντομα και οι Έλληνες της Αυστραλίας θα έχουν δικαίωμα ψήφου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών.


Πηγή