LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

668

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τοποθετείται επί του διυπουργικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα

«Παίρνω το λόγο για να επισημαίνω κάποια κρίσιμα ζητήματα για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συνέχισε:

«Ας φανταστούμε τη ζωή ενός πρωτοετούς φοιτητή. Φτάνει στο πανεπιστήμιο, “ψαρωμένος” αλλά σίγουρα διψασμένος για γνώση. Τι συναντάει; Αγνώστους να περιφέρονται στη σχολή, με κλειστές βιβλιοθήκες, βρώμικους διαδρόμους και σίγουρα θα αγανακτήσει πως το εργαστήριο που ήθελε να δει πως κι αυτό έχει βάλει “λουκέτο”», είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:

«Μια ανακοίνωση θα τον ειδοποιεί ότι τα μαθήματά του έχουν μεταφερθεί, επειδή έχουν καταληφθεί οι περισσότερες αίθουσες. Ναρκωτικά και μολότοφ στα υπόγεια, καθηγητές να καθυβρίζονται και να λοιδορούνται. Ύστερα από τέσσερα χρόνια θα έχει πάρει το πτυχίο του, αλλά θα έχει συμβιβαστεί. Ο φοιτητής αυτός μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων των πολλών που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Και εκεί θα νιώσει έκπληξη και ντροπή για πανεπιστήμια καθαρά και θα αντιληφθεί ότι ο περιθωριακός εκεί βρίσκεται πράγματι στο περιθώριο. Είναι καιρός να φωνάξουμε ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι καταδικασμένα».

Δείτε LIVE:


Πηγή