Ένταση στη Βουλή μετά την αναφορά Τσίπρα σε Πικραμένο

693

Ένταση προκάλεσε στη Βουλή η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο όνομα του Παναγιώτη Πικραμένου σχετικά με τη διάταξη του διϋπουργικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο επιβάλλει το ασυμβίβαστο της θέσης της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού με θέσεις και αξιώματα του κυβερνητικού επιτελείου.

Ο κ. Τσίπρας παρομοίασε την περίπτωση της Βασιλικής Θάνου με εκείνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου για τον οποίο τόνισε πως με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να είχε οριστεί πρόεδρος του ΣτΕ από τη στιγμή που είχε διατελέσει σύμβουλος στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο κ. Πικραμμένος έλαβε το λόγο επί προσωπικού μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Τσίπρα επισημαίνοντας ότι πήγε στο γραφείο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 μετά από επιλογή που έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόσθεσε ότι το 2009 τέθηκε επικεφαλής στο ΣτΕ και πως αν είναι σήμερα στη θέση αυτή, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «είμαι γιατί εσείς με κάνατε πολιτικό πρόσωπο, δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά εσείς με φέρατε».

Παρενέβη στο θέμα και ο πρωθυπουργός ο οποίος απευθύνθηκε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Αυτή είναι η πάγια τακτική σας, κύριε Τσίπρα, να σπιλώνετε ανθρώπους και μετά, όταν αυτοί δικαιώνεστε, να εξαφανίζεστε χωρίς καν να ζητάτε συγγνώμη». Και πρόσθεσε: «Τον είχατε κρεμάσει στα ‘μανταλάκια’ τον κ. Πικραμμένο, με αφορμή την υπόθεση της Novartis, τα ξεχάσαστε αυτά;».


Πηγή