Μητσοτάκης στη Le Figaro: «Καλώ τους Γάλλους επενδυτές στην Ελλάδα»

697

Αποκλειστική συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro παραχωρεί ο Έλληνας πρωθυπουργός – Ανάπτυξη και ελληνοτουρκικά στην ατζέντα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν – Προσκλητήριο για επενδύσεις στο Παρίσι – Τετ α τετ Μητσοτάκη με Μακρόν σήμερα στο Παρίσι . 

Από το Παρίσι και τον Εμανουέλ Μακρόν ξεκινά σήμερα Πέμπτη (22/8) τον κύκλο των επισκέψεών του σε ξένες πρωτεύουσες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου «να ενισχύσει την εικόνα της χώρας και να προωθήσει την οικονομική διπλωματία».

Πρόκειται για την τρίτη συνάντησή των δύο ανδρών. Πρώτη φορά είχαν βρεθεί τον Μάιο του 2016 στο Παρίσι, ενώ ξανασυναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017, κατά την επίσημη επίσκεψή του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.

Σήμερα, θα υπάρξει υποδοχή του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη από το ζεύγος Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στο Ελιζέ.

Θα ακολουθήσει τετ-α-τετ συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο και στη συνέχεια συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών.

Πρόσκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απευθύνει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναμένεται να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχολιάζει στο γαλλικό μέσο τι αναμένει από την πρώτη αυτή συνάντηση από τη θέση του πρωθυπουργού στο Ελιζέ. «Οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες είναι ιστορικές, βαθιές και σταθερές. Βγαίνουμε από μια κρίση δέκα χρόνων και αναγνωρίζουμε στη Γαλλία την αλληλεγγύη που επέδειξε» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα αναλύει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που καταστούν την Ελλάδα χώρα σταθερότητας και αξιοπιστίας καλώντας τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν.

Ταυτόχρονα μιλά για τις σχέσεις των δύο χωρών τις οποίες χαρακτηρίζει «ιστορικές, βαθιές και σταθερές» προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει «την αλληλεγγύη που επέδειξε η Γαλλία».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως επιθυμεί να εργαστεί «με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινούς στόχους, τόσο πολιτιστικούς όσο και πολιτικούς, προκειμένου το μέλλον μας να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο» και συνέχισε «χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να απαντά σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή και που οφείλει να στέκεται απέναντι στις ανάγκες καθενός από τους πολίτες του».

Πηγή