LIVE: Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μέρκελ

708

Κοινές δηλώσεις κάνουν αυτή την ώρα στην καγκελαρία στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι αλλαγές στην οικονομία θα γίνουν από εμάς γιατί αφορούν εμάς», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι δύο ηγέτες στο Βερολίνο.

«Θέλω να αλλάξω το πλαίσιο στις ελληνογερμανικές σχέσεις τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ετοιμάζουμε με Γερμανία ένα πράσινο σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα παρουσιάσουμε με την καγκελάριο τον Δεκέμβριο».

Μέρκελ: Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας θα είναι τώρα πιο εύκολες

Την εκτίμηση ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας θα είναι τώρα πιο εύκολη εξέφρασε κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αnγκελα Μέρκελ. «Το κλίμα έχει βελτιωθεί. Μιλήσαμε για την οικονομική πολιτική του πρωθυπουργού που μου την παρουσίασε και μιλήσαμε επίσης για τις διμερείς μας σχέσεις που μπορούν περαιτέρω να βελτιωθούν. Αναφερθήκαμε επίσης στο ζήτημα το μεταναστευτικό. Είμαστε και οι δύο υπέρ της άποψης εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Χρειάζεται να τεθεί σε λειτουργία όλος ο μηχανισμός αυτής τη συμφωνίας. Πιστεύω ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας θα είναι τώρα πιο εύκολες, καθώς το 50% της οικονομίας είναι ψυχολογία», είπε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η Γερμανίδα Καγκελάριος.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Πηγή