Ορκίστηκε Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ο Βασίλης Ζορμπάς

645

Με μια σεμνή, δημόσια τελετή, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία του Ιερού Κλήρου, χοροστατούντος του Επισκόπου Ευρίπου και Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χρυσοστόμου, ο νέος Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ορκίσθηκαν να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους. Πολιτικό όρκο και διαβεβαιώσεις έδωσε ένας αριθμός Δημοτικών Συμβούλων. Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν ο νέος και ο απερχόμενος Δήμαρχος καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Την τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η Βουλευτής της ΝΔ κ. Ζωή Ράπτη, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης μας, εκπρόσωποι τοπικών και υπερτοπικών ΜΜΕ και πλήθος κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής:

«Σεβαστοί πατέρες σας ευχαριστώ για τις ευλογίες σας. Κύριοι και κυρίες εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, καλώς ήρθατε στη φιλόξενη πόλη μας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, πολίτες της Αγίας Παρασκευής, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σε αυτή τη σεμνή τελετή ορκωμοσίας των τοπικών αυτοδιοικητικών στελεχών της πόλης μας. Μία ορκωμοσία που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, αλλά και την αρχή μιας νέας εποχής.

Είμαστε εδώ σήμερα, για να δώσουμε για μια ακόμη φορά όρκο τιμής και ευθύνης, ότι θα εργαστούμε έντιμα και με διαφάνεια για την Αγία Παρασκευή. Επιδιώκουμε συγκλίσεις και συναινέσεις, όχι επειδή το επιβάλλει ο νέος νόμος του Κλεισθένη, αλλά επειδή επιβάλλεται από τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Δεν έχουμε ιδιαίτερα ζητήματα που μας χωρίζουν με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις σχεδόν ταυτόσημες. Η συναίνεση πιστεύω, ότι θα υπάρξει και θα είναι αμφίδρομη.

Σήμερα δεν είναι ημέρα για θριαμβολογίες, αλλά ούτε και για πικρίες. Είναι ημέρα γιορτής των δημοκρατικών διαδικασιών και γι’αυτό επέλεξα την Κεντρική Πλατεία για την ορκωμοσία, για να ορκιστούμε ενώπιον σας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι ιδεοληψίες και κόντρες τις έχουμε αφήσει στο παρελθόν. Κοιτάμε μόνο το μέλλον, για μια πόλη καθαρή, έξυπνη, πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μια πόλη με επαρκή σχολεία και παιδικούς σταθμούς, αλλά και με ένα σύγχρονο Δημαρχείο.

Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά, για την μέγιστη τιμή που μου κάνατε και με επανεκλεξατε Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής. Οφείλω όμως να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε για την πόλη τα τελευταία πέντε χρόνια».


Πηγή