Συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Έντονες διεργασίες για τετ α τετ στη Νέα Υόρκη

641

Έντονη κινητικότητα για επαφές των δύο ηγετών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ σε περίπου δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας, διευκρινίζοντας ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και πως αυτή την στιγμή δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για το ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα και συμπεριλαμβάνεται στην συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πιθανότατα του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Πέτσας στη ίδια συνέντευξη, σημείωσε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.


Πηγή