Πότε έμαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

658

Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – Σε λίγες ώρες το κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Περίπου μία ώρα πριν συναντηθούν Τραμπ – Ερντογάν έγινε γνωστό ότι το ραντεβού τους ακυρώνεται εξαιτίας των καταιγιστικών εξελίξεων στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν δεν έχει γνωστό αν θα οριστεί εκ νέου συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Από ενημέρωση, ωστόσο, που έγινε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, υπάρχει ένα «παραθυράκι» να συναντηθεί ο κ.Μητσοτάκης με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Η ελληνική πλευρά έχει δώσει διαθέσιμες ώρες, μετά από αίτημα των Αμερικανών, ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει ωστόσο, τις επόμενες ώρες Μαραθώνιο συναντήσεων με ξένους ηγέτες, σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει προγραμματιστεί για τις 09:45 το πρωί (τοπική ώρα).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Η εκδήλωση στην Αστόρια όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ελληνική ομογένεια στις 19:30 ώρα Νέας Υόρκης θα γίνει κανονικά.

Πηγή