Απάντηση Θεοχάρη στις δηλώσεις Νοτοπούλου για την Thomas Cook

627

«Η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας», σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία καλούσε τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει αν γνώριζε για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook.

«Τη στιγμή που αναγνωρίζεται απ’ όλους πως η Κυβέρνηση, το υπουργείο Τουρισμού και οι τουριστικοί φορείς έχουμε εγκύψει πάνω στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook δίνοντας λύσεις, η κα. Κατερίνα Νοτοπούλου επιλέγει να αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας. Το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί και να ζημιώνει τον ελληνικό τουρισμό», αντέτεινε ο κ. Θεοχάρης.

«Αν η κ. Νοτοπούλου ήταν υπ. Τουρισμού ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «δυστυχώς για εκείνη και για το κόμμα από το οποίο προέρχεται, η κυβέρνηση έχει αλλάξει και η χώρα έχει μπει σε ομαλότητα, κάτι που έχει φανεί ήδη από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση στον τουριστικό κλάδο από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook».

Thomas Cook: Συνάντηση Θεοχάρη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Αντικείμενο της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης ήταν η πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων για τις κρητικές επιχειρήσεις από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων θεμάτων που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: “η Κρήτη είναι μια περιοχή που συνεργαζόταν στενά με τη συγκεκριμένη εταιρεία και συνεπώς υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα για να υπάρξει ομαλότητα όπως και σε όλες τις περιοχές της χώρας που έχουν επηρεαστεί.”

«Συνεχίζουμε» είπε ο υπουργός «τις επαφές με τους ξενοδόχους αλλά και με επαγγελματίες που έχουν σχέση με τον τουριστικό κλάδο και επηρεάζονται από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook. Βασικό μας μέλημα είναι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις και να επιλύσουμε γρήγορα και άμεσα τα όποια θέματα έχουν ανακύψει».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «συναντηθήκαμε με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού όπου συζητήσαμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την Thomas Cook. Από την πλευρά μας ζητούμε από την Κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε οι άνθρωποι του τουρισμού να έχουν τις λιγότερες απώλειες.»


Πηγή