Άδωνις Γεωργίαδης στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη

667

«Με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εθνική ταυτότητά μας, η Ελλάδα θα φέρνει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίες και θα γίνει, όχι παράδειγμα προς αποφυγήν όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παράδειγμα προς μίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

«Ζούμε ιστορικές στιγμές που θα είναι πολύ καλύτερες εάν τις αξιοποιήσουμε. Και τι εννοώ με αυτό; Ξεκίνησα από το Υπουργείο για να έρθω και ήταν κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας γιατί κάποιοι από την Αριστερά, μιλάμε για δεκάδες ούτε καν εκατοντάδες, έκαναν πορεία κατά της επισκέψεως του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Πομπέο ενώ είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Και έβλεπες μια Αθήνα ήρεμη και ήσυχη. Πριν από 20 χρόνια, όταν έρχονταν Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Αθήνα γινόταν “πόλεμος”, φασαρία και επεισόδια. Αυτά όλα είναι παρελθόν. Γιατί είναι παρελθόν; Διότι οι ιδέες που εκπροσωπεί η δική μας παράταξη νίκησαν» σημείωσε.

«Όταν ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε στη Βουλή των Ελλήνων “ανήκομεν εις τη Δύση”, από κάτω οι αριστεροί έβγαζαν αφρούς, λύσσαγαν. “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, έλεγαν.

Σήμερα, μετά την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αν τολμήσει ένας Συριζαίος να πει “είμαστε κατά των Αμερικάνων”, ο κ. Κυρίτσης και οι υπόλοιποι τρέχουν να κρυφτούν. Άρα, αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι πρέπει να διεκδικήσουμε ιδεολογικά και πολιτικά αυτό που έχουμε κερδίσει ιστορικά. Την απόλυτη νίκη των δικών μας ιδεών».

«Και σε αυτό η νεολαία, εσείς η ΟΝΝΕΔ, η ΔΑΠ πρέπει να δώσετε τη μεγάλη μάχη. Ξέρετε οι ιδέες δεν κερδίζονται από μόνες τους. Οι ιδέες για να κερδίσουν χρειάζονται ανθρώπους που επειδή πιστεύουν σε αυτές μπαίνουν μπροστά και δίνουν τον ιδεολογικό αγώνα. Είναι αυτό που, δυστυχώς, έλλειψε από τη δική μας παράταξη και που επέτρεψε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δείτε μερικά πρακτικά παραδείγματα. Όταν ψηφίσαμε το νόμο για το άσυλο έγινε ολόκληρη ιστορία, τα γνωστά των Αριστερών. Μας λέγανε ότι “θα καεί το σύμπαν”. Σήμερα, όμως, ο πιο φανατικός κατά του νόμου που ψηφίσαμε, εάν περάσει από την Πατησίων θα αντιληφθεί τη διαφορά. Δεν υπάρχει μέρα που δεν έχει πάει συνεργείο από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην Πατησίων για την πάταξη του παρεμπορίου.

Θυμηθείτε πως ήταν η Πατησίων, δυο μήνες πριν, όπου αν πέρναγες από εκεί ήταν ένα απέραντο “γιουσουρούμ” με τα κάγκελα γεμάτα προϊόντα απομίμησης. Για κάντε μια βόλτα τώρα στην ΑΣΟΕΕ να δείτε πως είναι. Πεντακάθαρη, ούτε συνθήματα δεν έχει. Δεν υπάρχει πλέον εκεί παρεμπόριο.

Αυτό που λέγαμε ότι δεν γίνεται, έγινε σε λιγότερο από δυο μήνες και η σχολή απέκτησε την όψη πραγματικού πανεπιστημίου και όχι αυτού του χάους που είχε μέχρι πριν από λίγο καιρό. Θυμάστε που έκαναν συναυλίες ή συγκεντρώσεις και αν κάποιος φοιτητής διαμαρτυρόταν ότι είναι δυνατά η μουσική και δεν μπορεί να κάνει μάθημα του έλεγαν αν ξανά διαμαρτυρηθείς θα σε σπάσουμε στο ξύλο; Τώρα όλα αυτά έχουν εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει τίποτα» ανέφερε.

«Αυτή την επιτυχία που είχε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο πράγμα, την έχουμε προβάλει; Έχουμε πάει στις αίθουσες των πανεπιστημίων να πούμε “να τι πετύχαμε μέσα σε δυο μόνο μήνες”; Δεν το έχουμε κάνει όσο πρέπει» υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσει την πρακτική εφαρμογή της πολιτικής μας η μάχη των ιδεών την οποία πρέπει και να κερδίσουμε».

«Θα σας πω άλλο ένα παράδειγμα. Εχθές έγινε ο διαγωνισμός για το καζίνο στο Ελληνικό. Φαντάζεστε να είχε γίνει αυτός ο διαγωνισμός πέντε χρόνια πριν; Αν είχε γίνει 5 χρόνια πριν και πηγαίνανε οι δυο μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες να καταθέσουν πρόταση στο διαγωνισμό για το Ελληνικό έξω από την Επιτροπή Παιγνίων θα είχαμε τα ΜΑΤ, θα είχαν μαζευτεί οι διαδηλωτές, θα είχαμε δηλώσεις του Τσίπρα και άλλων στα κανάλια ότι ξεπουλάμε το Ελληνικό και διάφορα τέτοια. Που να πάνε τώρα να διαμαρτυρηθούν; Αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε η διακυβέρνηση της Αριστεράς, δηλαδή τον πλήρη εξευτελισμό των ιδεών της Αριστεράς, δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη, γιατί ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα.

Σε λίγο καιρό θα υποκρίνονται ότι δεν έγινε τίποτα από αυτά που έκαναν. Δείτε τι έγινε στη Βουλή μόλις προχθές. Τρεις μήνες πριν, μια εβδομάδα προ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ο κύριος Σταθάκης υπέγραφε τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες. Στη φωτογραφία, την ώρα που υπογράφεται από την “ExxonMobil” φαίνεται να χειροκροτάει όρθιος ο Αλέξης Τσίπρας. Προχθές, στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την μετατροπή σε νόμο των συμβάσεων που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Για να μπορέσουμε λοιπόν να κατακτήσουμε αυτή τη νίκη που μας έδωσε ο εξευτελισμός των ιδεών της Αριστεράς, πρέπει εσείς αυτές τις ιδέες και αυτές τις εικόνες να τις προβάλετε διαρκώς στους χώρους εργασίας σας, στα πανεπιστήμια, εκεί που κινείστε. Να είστε υπερήφανοι που είστε Οννεδίτες, να είστε υπερήφανοι που είστε Δαπίτες, να είστε υπερήφανοι που είστε Νεοδημοκράτες.

Και μη νομίζει κανείς ότι η πάλη των ιδεών τελειώνει. Η πάλη των ιδεών ποτέ δεν τελειώνει. Πάντα συνεχίζεται και πάντα η νεολαία είναι η αιχμή του δόρατος για να κερδίζει ή να χάνει αυτές τις μάχες» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου.

«Τώρα υπάρχει ένα άλλο τεράστιο ζήτημα. Πέραν της επιχειρηματικότητας που έλεγε πριν ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, τα πράγματα είναι απλά. Ο κόσμος θέλει πια ιδιωτικοποιήσεις, θέλει να βρουν τα παιδιά του δουλειά και να γυρίσουν από το εξωτερικό. Έχουν καταλάβει ότι αυτά δεν πρόκειται να γίνουν χωρίς ξένες επενδύσεις. Σας διαβεβαιώ ότι οι ξένες επενδύσεις θα γίνουν. Ήδη δουλεύουμε σκληρά για αυτό. Ήδη έχουν έρθει οι πρώτες. Έχουμε φέρει πολύ περισσότερες σε αυτούς τους τρεις μήνες, απ’ ότι και οι ίδιοι θα περιμέναμε τους πρώτους τρεις μήνες. Το κλίμα παγκοσμίως έχει αλλάξει.

Ναι, όλα αυτά γίνονται. Προσέξτε όμως. Υπάρχει ένας νέος άξονας, ιδεολογικός, πάνω στον οποίο θα δοθεί η επόμενη μεγάλη μάχη των ιδεών. Μην έχετε αμφιβολία για αυτό. Και είναι φυσικά το μεταναστευτικό ζήτημα. Ποια είναι η θέση της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο μεταναστευτικό ζήτημα;

Γίνεται το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα των Ευρωπαϊκών κοινωνιών. Όχι της Ελλάδας μόνο. Που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, που αλλάζει το πολιτικό άξονα των κρατών. Τι έχουμε να πούμε εμείς ως Νέα Δημοκρατία σε αυτό;

Εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μία ιστορική απάντηση στη Βουλή στον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτόν τον Γιάνη με ένα ν. Σε αυτόν αναφέρομαι. Ο οποίος ήρθε στη Βουλή και τι είπε; Μίλησε για πολιτική ανοιχτών συνόρων. Να τους δεχθούμε όλους στην Ελλάδα. Γίνεται αυτό;».

«Ποια είναι η θέση της ΟΝΝΕΔ σε όλα αυτά; Ποια είναι η θέση μας για την εθνική ταυτότητα τον 21ο αιώνα; Ποια είναι η θέση της παράδοσής μας τον 21ο αιώνα; Τι είμαστε στον 21ο αιώνα;

Εμείς λέμε ναι. Θέλουμε να είμαστε μοντέρνοι. Θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά θέλουμε να είμαστε και Έλληνες. Η ταυτότητα για να υπάρχει χρειάζεται υπεράσπιση και την υπεράσπιση την αναλαμβάνουν οι νέοι» σημείωσε.

«Αυτά είναι μεγάλα λοιπόν ζητήματα, στα οποία η παρουσία της ΟΝΝΕΔ είναι επιβεβλημένη. Κυρίες και κύριοι, οργανωτές του Συνεδρίου, σας συγχαίρω θερμά για το επιτυχημένο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Εύχομαι καλή επιτυχία και ολοκλήρωση στις εργασίες του Συνεδρίου μέχρι το τέλος. Ο στόχος μας είναι, με εσάς μπροστά, να φτιάξουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εθνική ταυτότητά μας, θα φέρνει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίες και θα γίνει, όχι παράδειγμα προς αποφυγήν όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτό είναι το στοίχημα της δικής μας γενιάς. Αυτό είναι το έργο που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και σε αυτό το έργο πρέπει όλοι να τον συνδράμουμε για να τα καταφέρει.

Γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Τώρα πρέπει να το κάνουμε. Όλοι μαζί και με εσάς μπροστά θα τα καταφέρουμε».

Πηγή