Αυστηρό μήνυμα Μπακογιάννη: Πράξεις βίας και τσαμπουκά δεν είναι αποδεκτές Αθήνα

609

Δεν θα γίνονται αποδεκτές πράξεις «βίας» και «τσαμπουκά» από τη Δημοτική Αρχή, είπε από το βήμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μ’ αφορμή τη σύλληψη από την αστυνομία των ατόμων που είχαν εισβάλλει πρόσφατα στο δημοτικό ραδιοσταθμό «9.84» και είχαν διαβάσει ανακοίνωση τους, ο Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι «πάρα πολύ καλά έκαναν η δικαιοσύνη και η αστυνομία» που επενέβησαν. Και απαντώντας στην τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα. Ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ-κεφάλαιο», Ντίνα Ρέππα, υπογράμμισε ότι «αναρωτιέμαι σε ποιον κόσμο θέλετε να ζείτε, σε έναν κόσμο όπου η βία είναι όχι μόνο αποδεκτή και ανεκτή, αλλά θεμιτή; Θέλετε να δικαιολογήσετε και να νομιμοποιήσετε τη βία; Λοιπόν αυτά τελείωσαν στην Αθήνα».

«Η δημοκρατία είναι παντοδύναμη. Και έχει και μία ανωτερότητα. Μία ηθική και πολιτική ανωτερότητα, την οποία επιδεικνύει ακόμα και σε αυτούς που θέλουν να τη διαβάλουν και να την υποσκάψουν. Να είναι καλά λοιπόν η δημοκρατία μας, χάρις σε αυτή είμαστε τώρα εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επίσης κατηγόρησε την κ. Ρέππα ότι στοχοποίησε «χωρίς κανένα δισταγμό» την πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοσταθμού και την κατέστησε υπεύθυνη για την ασφάλεια της. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ενέργεια της, είπε ότι η μόνη διαφορά της μ΄ εκείνες των δoσίλογων στην Κατοχή είναι ότι η κ. Ρέππα το έκανε «χωρίς κουκούλα».

Στην τοποθέτηση της, η κ. Ρέππα κατήγγειλε ονομαστικά την πρόεδρο του δημοτικού ραδιοσταθμού ότι ήταν αυτή που μήνυσε τους συλληφθέντες και σκοπός να τρομοκρατηθούν όσοι διαφωνούν. «Φοβάστε», είπε, «τους ανθρώπους που σκέπτονται, που δρουν συλλογικά. Θέλετε όλους άφωνους, υποταγμένους στο νέο μοντέλο που θέλετε για την πόλη».

Πηγή