Αλέξης Χαρίτσης: Να απαντήσει ο Στουρνάρας αν πίεζε τον Μανιαδάκη

622

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για την υπόθεση της Novartis με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται κατά του  Γιάννη Στουρνάρα μέσω του Αλέξη Χαρίτση ο οποίος αναφέρει, επικαλούμενος δημοσιεύματα, πως ο διοικητής της ΤτΕ πίεζε τον προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη.

«Την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και διερεύνηση των καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο σκάνδαλο Novartis», ζήτησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές πιέσεις και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης», που «αλλάζουν την πορεία εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν». «Γιατί φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του κ. Χαρίτση έρχονται μετά από δημοσίευμα του documentonews.gr για ένα έγγραφο που υπογράφουν τρεις Εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για τη Novartis και σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μανιαδάκης φαίνεται να έχει καταγγείλει ότι δεχόταν πιέσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Το έγγραφο αποτελεί κοινή αναφορά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των Εισαγγελέων Στυλιανού Μανώλη και Χρήστου Ντζούρα και διαβιβάστηκε μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, στις 16 Οκτωβρίου στη Βουλή.

Οι τρεις Εισαγγελείς είχαν αλλεπάλληλες επαφές με τον Νίκο Μανιαδάκη, κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της Novartis , o οποίος είχε μετατραπεί σε προστατευόμενο μάρτυρα αλλά συνελήφθη όταν επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα καταθέτουν, ο Μανιαδάκης, τον Οκτώβριο- Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

«Ο κ. Στουρνάρας μαζί με τη Ν.Δ. οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία εναντίον της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Επροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις των Εισαγγελέων για τις παρασκηνιακές πιέσεις και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης στο σκάνδαλο Novartis αλλάζουν την πορεία εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν. Γιατί φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται. Οι εισαγγελείς διαφθοράς αποκαλύπτουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε τον κ. Μανιαδάκη πως «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, θα τσακίσουν Εισαγγελείς και μάρτυρες».

Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν, μαζί με τη ΝΔ, οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία εναντίον της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος:

1. Είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα, κ. Μανιαδάκη, για να αλλάξει τις καταθέσεις του στο σκάνδαλο Novartis;

2. Είναι αλήθεια πως χρησιμοποιούσαν τον κ. Μανιαδάκη σε διατεταγμένη υπηρεσία για να εκφοβίσουν τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τη Novartis;

3. Ποια είναι τα άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα με τους οποίους απειλούσαν ότι «θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες»;

«Αναμένουμε την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και διερεύνηση των καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

Παπαγγελόπουλος: Παρακρατικές μέθοδοι μαρτυρούν οι ισχυρισμοί Μανιαδάκη

Στο μεταξύ σκληρή δήλωση με αφορμή τις καταγγελίες Μανιαδάκη έκανε και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

«Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η δήλωση Παπαγγελόπουλου:

«Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες.

Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας.

Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

Το υπόσχομαι. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα».

Πηγή