Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ζήτα συγγνώμη ή διώξε τον Πέτσα

757

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές: Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα», ήταν η οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα στις κατηγορίες του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Λίγη ώρα μετά την κατάθεση στα πρακτικά της Βουλής από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου των σχετικών βίντεο και των απομαγνητοφωνήσεων με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία οργισμένη ανάρτηση στο Facebook ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να διώξει τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο, παραθέτοντας παράλληλα το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει στο μήνυμά του:

«Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές:

Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα.

Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα…»

Δείτε την ανάρτηση:

Η απάντηση Πέτσα

Για λογικό άλμα του κ. Τσίπρα που εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στο ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Τσίπρας ως συνήθως λέει ψέματα. Χρησιμοποίησε μία δική μου δήλωση διαστρεβλώνοντας την. Την έκανα εδώ στο στούντιο. Όταν με ρώτησαν για το θέμα της δήλωσης Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό λιμενικό βυθίζει βάρκες και στέλνει τραυματίες. Απάντησα ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η επίμαχη δήλωση του, την οποία χρησιμοποίησε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν για να αποκρούσει την δήλωση Τσαβούσογλου. «Οι διασώσεις μπορούν να αυξάνονται αλλά μπορούν να υπάρχουν ατυχήματα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα λογικό άλμα του κ. Τσίπρα. Να προσπαθείς να συνδέσεις θέματα που εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα είναι λογικό άλμα και αυτό του επιστρέφουμε», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Και συνέχισε: «Εμείς θα φυλάξουμε τα σύνορα μας είτε αρέσει στον κ. Τσίπρα είτε όχι».

Το χρονικό της κόντρας για τις δηλώσεις Πέτσα

Σκληρούς χαρακτηρισμούς και βαριές κουβέντες αντήλλαξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του κ. Τσίπρα σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα για το λιμενικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε το σχήμα «περισσότερες περιπολίες – περισσότερα τραγικά συμβάντα», ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του έκανε λόγο για συμψηφισμό μεταξύ του προσφυγικού με τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποκάλεσε «ψεύτη» αμφισβητώντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για fake news και είπε «δεν αλλάζει το χούι, μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης».

«Να καταθέσετε τώρα τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στα πρακτικά. Περιμένω να τις καταθέστε τώρα. Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα είπατε, ποτέ δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα, μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Δεν θέλω να το επαναλαμβάνω αλλά συνέχεια μου δίνετε αφορμή να το κάνω. Το λιμενικό θα σώσει κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στη θάλασσα όχι γιατί έχει νομική υποχρέωση αλλά γιατί αυτό επιβάλλει η ηθική όλων , η ηθική των ελλήνων. Λυπάμαι που κάνατε κάποια αναφορά με υπονοούμενα για ένα ατύχημα που έγινε. Εσείς δεν πάσχετε από μετατραυματικό στρες αλλά από μετεκλογικό στρες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απέρριψε υπαινιγμούς του κ. Τσίπρα για συμψηφισμό και υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα λόγω προσφυγικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε να καταθέσει την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων και σε υψηλούς τόνους, είπε:

«Ήλπιζα ότι δεν θα είχατε τόσο χαμηλά το επίπεδο σήμερα λέγοντας φέρτε τα πρακτικά, θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση και είτε θα βγείτε δημόσια και θα αναιρέσετε τα όσα είπατε περί ψεμάτων είτε θα τον οδηγήσετε στο σπίτι του. Θα έχετε δύο επιλογές, να σταματήσετε αυτή την καραμέλα εσείς περί ψεμάτων και fake news να σταματήσετε αυτή την καραμέλα θα το κάνω τις επόμενες ώρες».

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ διένειμε το απόσπασμα των τηλεοπτικών δηλώσεων του κ. Πέτσα σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κείμενο με την απομαγνητοφώνηση τους, που αποτυπώνουν –όπως είπε- την ορθότητα όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή