Χρυσοχοΐδης: Κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο

646

Για «διαφορετικό κλίμα στην αστυνομία» μίλησε στην άτυπη Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τόνισε πως δεν φτάνει να «καθαρίσουν» τα Εξάρχεια αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί και η εξάρθρωση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που νωρίτερα είχε επισημάνει πως πλέον οι επιχειρήσεις γίνονται στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής με κριτήριο το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως οι «καταλήψεις θα τελειώσουν με προσοχή και όχι με 3.000 παιδιά μέσα στο Πανεπιστήμιο».

Την ίδια ώρα, τόνισε τις ενέργειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές σημειώνοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τα λαϊκά στρώματα, από Πατησίων και κάτω δεν έβλεπαν αστυνομικό. Ανάμεσα στις πρώτες κινήσεις περιλαμβάνονται η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, η επιστροφή 1.500 αστυνομικών στην Αττική, οι 1.500 προσλήψεις που ήδη έγιναν και σε 20 ημέρες θα βρίσκονται ήδη στους δρόμους καθώς και η νέα ομάδα με την ονομασία “Δράση” που θα αριθμεί 200 άτομα ως το τέλος του μήνα σε όλο το λεκανοπέδιο».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα, αναγνωρίζουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα με αξιοπρέπεια και αυτό αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

Πρόσθεσε δε, ότι η κατάσταση θα αλλάξει με κριτήριο τις επιστροφές, σημειώνοντας ότι 300 προσλήψεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και ως τις 15 Δεκεμβρίου ακολουθούν άλλες 200 για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Πηγή