Στουρνάρας στον εισαγγελέα: «Ο Πολάκης ηχογράφησε χωρίς την συγκατάθεσή μου»

769

Βέβαιος ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ηχογράφησε την συνομιλία τους χωρίς την συγκατάθεσή του, εμφανίστηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη.

Ο κ. Στουρνάρας προσήλθε στον εισαγγελέα την Τρίτη, στο πλαίσιο της έρευνας για την τηλεφωνική συνομιλία του με τον κ. Πολάκη και έδωσε κατάθεση διάρκειας δύο ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο κ. Πολάκης του τηλεφώνησε στο κινητό του τηλέφωνο, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την έρευνα που διατάχθηκε για το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που είχε πάρει από την Τράπεζα Αττικής. Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Πολάκης του ξεκαθάρισε ότι «τον γράφει», χωρίς τη συναίνεσή του.

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε επίσης ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διέψευσε τις πληροφορίες περί ηχογράφησης μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και όταν είχε ήδη γίνει γνωστή η εισαγγελική παρέμβαση για να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα, το οποίο επισύρει ποινές ως και δέκα χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι αν ο κ. Πολάκης δεν ήθελε να καταγράψει τη συνομιλία τους, θα μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο τηλέφωνο, όπως κάνουν όλοι οι υπουργοί και στο οποίο δεν μπορεί να γίνει καταγραφή συνομιλίας.

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε επίσης ότι θα ήταν αδύνατο ο κ. Πολάκης να μετέφερε από μνήμης σε δημοσιογράφους τον επίμαχο διάλογο με απόλυτη πιστότητα – όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Μετά την κατάθεση του κ. Στουρνάρα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να αξιολογήσει το υλικό του και, σύντομα, να προχωρήσει σε επόμενη κίνηση όπως ορίζει ο νόμος.