Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είσαι ψεύτης και δειλός – Επαναφέρεις την κανονικότητα της διαπλοκής

656

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή και προσωπικές επιθέσεις με το… καλημέρα!

Δριμύτατη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Βουλής στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργούλέγοντας: «Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ με αποκαλέσατε ψεύτη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αποδείχθηκε ότι ο ψεύτης είστε εσείς. Είσαστε και ψεύτης και δειλός».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απροκάλυπτη εύνοια» απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων, αλλά και για «χάρες στην παρασιτική ολιγαρχία και την επιχειρηματική ελίτ».

«Τρεις μήνες μετά τις εκλογές σπεύδετε με μεγάλη ταχύτητα να κερδίσετε τον χαμένο χρόνο. Έρχεστε να επαναφέρετε την κανονικότητα της διαπλοκής, της διαφθοράς που έριξε τη χώρα στα βράχια και την οδήγησε στην χρεοκοπία και στα μνημόνια» είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση νομοθετεί με τρόπο που αποδυναμώνει τη Δικαιοσύνη στον αγώνα της κατά των οικονομικών εγκλημάτων, πλήττοντας το αίσθημα της δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών και καθιστώντας τη χώρα διεθνή περίγελω», αλλά και να απαντήσει στους φορολογούμενους «ποιους εξηπηρετεί με αυτές τις διατάξεις».

«Είναι δικαίωμά σας να αυτοδιασύρεστε στο κοινοβούλιο με θεατρινισμούς και κατηγορίες στους αντιπάλους του, αλλά δεν είναι δικαίωμά σας να προκαλείτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να διασύρετε τη χώρα διεθνώς», είπε ο κ. Τσίπρας, εγκαλώντας τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι «δεν ήρθε καν στην Ολομέλεια για να τοποθετηθεί στη διάρκεια της συζήτησης των νέων ποινικών κωδίκων». «Το κάνατε αυτό γιατί θέλετε να μείνετε εκτός κάδρου, να κάνουν άλλοι τη βρόμικη δουλειά» υποστήριξε και σημείωσε ότι αν δεν είχαν αναδείξει το θέμα οι Financial Times πάλι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ερχόταν στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ LIVE:


Πηγή