Προσφυγικό: Σύσκεψη Μητσοτάκη με δύο Ευρωπαίους Επιτρόπους

608

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την παρουσία δύο Ευρωπαίων Επιτρόπων.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη θα μετέχουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επιτρόπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Παρόντες θα είναι επίσης από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μιλώντας στα ΝΕΑ λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα η κυρία Γιόχανσον χαρακτήρισε «απαραίτητο να έχουμε έναν αλληλέγγυο μηχανισμό στο νέο Σύμφωνο (σ.σ. για το μεταναστευτικό)».

Η ίδια τονίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας ενώ για τη συνάντηση στο Μαξίμου δηλώνει ότι θα τεθεί το ζήτημα των μη αποδεκτών συνθηκών σε ορισμένα καμπ όπως η Μόρια αλλά και οι επόμενες δράσεις της κυβέρνησης για το θέμα.

Η κυρία Γιόχανσον την Παρασκευή θα βρεθεί μαζί με τον Μαργαρίτη Σχοινά στην Άγκυρα σημειώνοντας ότι «θέλουμε να ακούσουμε την τουρκική πλευρά και να πείσουμε την Άγκυρα ότι η νέα επιτροπή δίνει μεγάλη σημασία στη σχέση μας με την Τουρκία» προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε με βάση τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και την κοινή Δήλωση».

Πηγή