Καμμένος: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο για να τον αποφύγουμε

691

«Ετοιμάζαμε τη χώρα για πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε επιστημονική ημερίδα του ΙΓΜΕΑ, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις.

«Κάνοντας γεωπολιτικές στροφές. Στροφή πρώτη, η δημιουργία της ευρωμεσογειακής ένωσης, οι ισχυρές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και τον Λίβανο, σε συνδυασμό με την Κύπρο» εξήγησε.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε πως η χώρα ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου ενώ προχώρησε σε στρατιωτικές συμφωνίες με τις παραπάνω χώρες, καθώς και σε ενεργειακές συμφωνίες.

Ο ίδιος υπογράμμισε δε, πως η Τουρκία δεν κάνει «τίποτα τυχαία».

Μάλιστα, τόνισε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΧ αλλά και να έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως άλλωστε επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας.

Εξαπολύοντας «πυρά» κατά των πολιτικών της χώρας μας, ο κ. Καμμένος τόνισε πως στην Ελλάδα έχουμε φιλοαμερικάνους, φιλορώσους, αλλά ψάχνουμε για φιλέλληνες!

Έκανε δε λόγο για «προδοτικές δηλώσεις» του τύπου «μην είμαστε μονοφαγάδες», υπονοώντας σχετική αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Πρόσθεσε ότι είναι «προδοσία» η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε στα διαδικτυακά τρολ συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, που αποκαλούν το Καστελόριζο «έναν βράχο 50 μέτρων», θέτοντας το ερώτημα «θα σκοτωθούμε μεταξύ μας;».

«Σας διαβεβαιώ ότι οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία» είπε.

O κ. Καμμένος στράφηκε κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθιστώτας τον ουσιαστικά υπεύθυνο αν στο επόμενο διάστημα «χαθεί» κάποιο νησί του Αιγαίου θα φταίει ο εκείνος και η Ιερά Σύνοδος που αναγνώρισαν την Εκκλησία της Ουκρανίας και χάλασαν τη συμμαχία με τη Ρωσία.

«Ο Αρχιεπίσκοπος εγκλημάτισε και οι Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εγκλημάτισαν όταν κατά την τελευταία Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη ουκρανική Εκκλησία πρώτοι πριν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και της Αλεξάνδρειας παρότι τους προειδοποίησα και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι εάν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτα κάνοντας εχθρική πράξη η ουκρανική εκκλησία αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για την μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχανε δώσει στις συμφωνίες τις οποίες είχαμε κάνει».

«Η Ρωσία μπορεί να έχει συνεργασία με Τουρκία αλλά η Ρωσία ήταν παράγων σταθερότητας που μας εγγυάτο το ότι ο Ερντογάν κάποια στιγμή δεν θα εφαρμόσει το ‘ριτμέ προγγραμί’ με κατάληψη ελληνικού εδάφους και παράλληλα αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων, κατά 10.000 προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά του Καστελόριζου της Σύμης της Λήμνου της Μυτιλήνης και του Ανατολικού Αιγαίου» συμπλήρωσε.

Πηγή