Βουλή: Δείτε LIVE την τρίτη μέρα συζήτησης για τον Προϋπολογισμό

628

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, που αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (18/12) μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Από κυβερνητικής πλευράς, σήμερα αναμένεται να μιλήσουν οι: Ν. Κεραμέως, Χρ. Δήμας, Κ. Τσιάρας, Κ. Χατζηδάκης, M. Βαρβιτσιώτης, Χ. Θεοχάρης, Γ. Γεραπετρίτης, Α. Γεωργιάδης και Φ. Αραμπατζή.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων λόγω της ολοένα και αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και θέματα οικονομίας κυριάρχησαν το πρώτο διήμερο της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκαν πρωτογενή πλεονάσματα και φορολογικά έσοδα.

Δείτε LIVE:

«Η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει με ασφάλεια χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα κι έχει στόχο να αναδείξει αυτό το ζήτημα μέσα στο 2020», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η φορολόγηση της μεσαίας τάξης απασχόλησε επίσης, τη συζήτηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της προστατεύει τους ισχυρούς και πολεμά μικρομεσαίους και ανίσχυρους.

Πηγή