«Βόμβα» Μαριέττας Γιαννάκου: Όχι πρώην πρωθυπουργοί για την Προεδρία της Δημοκρατίας

642

«Πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας» είπε η πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ., Μαριέττα Γιαννάκου – Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι πραγματικός αποδέκτη του μηνύματος δεν είναι άλλος από τον πρώην αρχηγό του κόμματός της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά 

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας», δήλωσε η πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας πρώην πρωθυπουργός δεν διεκδίκησε Προεδρία της Δημοκρατίας σε καμία χώρα της Ευρώπης. Και θα σας πω ποιος είναι ο λόγος. Το σύστημά μας είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο πρωθυπουργός είναι το πανίσχυρο πρόσωπο. Είναι δυνατόν από το “πανίσχυρο πρόσωπο” να θέλει μετά να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς αρμοδιότητες;» (ΕΡΤ, εκπομπή «Απευθείας»).

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές μπορεί να ήταν η συζήτηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την Προεδρία, του Κώστα Σημίτη, αλλά ο πραγματικός αποδέκτης του μηνύματος – όπως όλοι εκτιμούν – ήταν ο κ. Σαμαράς, αφού αυτός είναι ο πρώην πρωθυπουργός που εμφανιζόταν να επιθυμεί τη θέση διακαώς.

Τέλος η κ. Γιαννάκου δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα της ανανέωσης τη θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ωστόσο εκφράστηκε θετικά για τον σημερινό Πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι «έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, προσέφερε υπηρεσίες και ιδιαίτερα στην περίοδο του 2015».


Πηγή