Προϋπολογισμός 2020 – «Δώρα» Μητσοτάκη: Έρχονται τρεις νέες ελαφρύνσεις για τους φορολογούμενους

679

Τρεις νέες «ανάσες» για τους φορολογούμενους αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από συνεργάτες του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ανακοινώσει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% από το νέο χρόνο -ένα ενδεχόμενο που εδώ και καιρό αφήνουν «ανοιχτό» κυβερνητικά στελέχη σε συνεντεύξεις και τοποθετήσεις τους.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προαναγγείλει μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν πως δεν πρόκειται για «χριστουγεννιάτικο μποναμά» του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε για έκτακτα μέτρα αλλά για δεσμεύσεις που γίνονται πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% ενώ προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε για «ψαλίδι» 30% στον εν λόγω φόρο.

Η νέα μείωση, σύμφωνα με πληροφορίες συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα περάσει στα εκκαθαριστικά του φόρου που θα αναρτηθούν στο τέλος του ερχόμενου Αυγούστου.

Πηγή