Παναγιωτόπουλος: Κάνουμε την δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν

190

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και στον πρόεδρο Ερντογάν έστειλε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος το πρωί του Σαββάτου.

«Είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη και στην τουρκολυβική συμφωνία, σημειώνοντας ότι απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς «βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο.»

«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», εκτίμησε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος περιοδεύει τις τελευταίες ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά, υπογράμμισε επίσης ότι τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς.

Την ίδια ώρα έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει.

«Κάνουμε την δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν», υποστήριξε.

«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την προκλητική στάση των Τούρκων στο Αιγαίο, ανέφερε ότι εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά «ξέρουν την δουλειά τους».

«Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας», είπε.

«Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι», συνέχισε προσθέτοντας «πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου»

Κατέληξε διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα, κατά καιρούς ακούγονται ή γράφονται περί μείωσης δαπανών στον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here