Τσίπρας: Η κυβέρνηση μας οδηγεί από το «νόμος και τάξη» στο δόγμα «τρόμος και πάταξη»

577

Σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο τέως πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη στάση της στο επίπεδο της δημόσιας ασφάλειας και τάξης καταλύει κάθε έννοια κράτους Δικαίου, χαρακτήρισε «νεο-δεξιό» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καταλογίζοντάς του την ευθύνη ότι «έρχεται να μετατρέψει το δόγμα “Νόμος και Τάξη” σε “Νόμο και Πάταξη”».

«Για να μπορέσουμε να είμαστε και αποτελεσματικοί, αλλά και να προσφέρουμε στην κοινωνία σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας πρέπει να λειτουργήσουμε προοδευτικά. Ο νεο-δεξιός κ. Χρυσοχοΐδης έρχεται να μετατρέψει το δόγμα “Νόμος και Τάξη” σε “Τρόμο και Πάταξη”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στα κρούσματα παραβατικότητας και αστυνομικής βίας, επικεντρώνοντας την κριτική του γύρω από την υπόθεση της κακοποίησης του σκηνοθέτη, Δημήτρη Ινδαρέ, την περασμένη εβδομάδα, στο Κουκάκι.

«Κανείς δεν διαφωνεί με την επιβολή του νόμου και της τάξης. Είναι δυνατό να μη θέλει κανείς να υπάρχει νομιμότητα και ευταξία. Η ανησυχία μου είναι άλλη. Κι εμείς εκκενώναμε ιδιοκτησίες, αλλά χωρίς να κάνουμε σόου. Το πιο σοκαριστικό ήταν η “οργουελική” προσπάθεια από κάποια “παπαγαλάκια” να προσάψουν απίστευτες κατηγορίες σε έναν φιλήσυχο άνθρωπο, το σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Ζούμε σε μια περίοδο εικονικής πραγματικότητας, όπου ξαφνικά μπορείς να βρεθείς, όχι απλά μπλεγμένος, αλλά δαρμένος. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Πρωτίστως από τον πολίτη αλλά και από τον αστυνομικό. Σε διαφορετική περίπτωση πάμε σε μια κάτασταση “Φαρ Ουέστ”, με σερίφηδες και καουμπόυδες. Αυτό θέλουμε τελικά; Εγώ, λοιπόν, θεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον σε έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο. Είναι θλιβερό ότι κανένας από την κυβέρνηση, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Χρυσοχοΐδης δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη από τον άνθρωπο αυτό, ενώ ήξεραν την αλήθεια. Φοβάμαι πως “όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζει θύελλες” και φοβάμαι να μην έχει η τωρινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τέτοιες “θύελλες».


Πηγή