Γεννηματά από Ηράκλειο : Τσίπρας και Μητσοτάκης ”σκοτώνονται” για την εξουσία και όχι για την ουσία

1075

Στην Κρήτη βρίσκεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και μιλώντας τόνισε ότι : Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες.

Είπε χαρακτηριστικά : «Ο αγώνας μας είναι απέναντι στην παλιά δεξιά του κυρίου Μητσοτάκη και στη Νέα δεξιά του κυρίου Τσίπρα. Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης και η πρότασή τους απέναντι στον ελληνικό λαό είναι πόλωση-διχασμός. Αυτά οδηγούν μονάχα σε νέα αδιέξοδα και νέες περιπέτειες και το μεγάλο δίλημμα των εκλογών που έρχονται θα είναι ισχυρό κίνημα αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες».

Η κ. Γεννηματά συμμετείχε σε συνάντηση-σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τους αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της περιφέρειας, συνοδευόμενη από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον δήμαρχο Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργο Καμίνη, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Γιάννη Βαρδακαστάνη και στελέχη του κόμματος, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενημέρωση για τις πρόσφατες καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών, σημειώνοντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ ήταν το πρώτο κόμμα, που βρέθηκε αμέσως με κλιμάκιο βουλευτών στις πληγείσες περιοχές, συμπληρώνοντας ότι οι πληγέντες πρέπει να χαρακτηριστούν πλημμυροπαθείς.

Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά: «Θα παρακολουθήσουμε στη Βουλή τις εξελίξεις με ερωτήσεις μας και με κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν αρκεί το ότι κηρύχθηκε η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ήρθαν κάποια κονδύλια άμεσα. Αυτά είναι πολύ λίγα μπροστά στο πρόβλημα καθώς η καταστροφή είναι τεράστια. Ευτυχώς βέβαια παρά την ένταση του φαινομένου δεν ζήσαμε, εδώ στην Κρήτη, αυτά που ζήσαμε στην Αττική, ίσως γιατί εδώ υπάρχει και μία περιφέρεια που λειτουργεί, που ξέρει τι σημαίνει πολιτική προστασία και έχει πολύ έμπειρα στελέχη. Πρέπει οι πληγέντες να χαρακτηριστούν και πλημμυροπαθείς, ενώ πρέπει να υπάρξει ρύθμιση και με τις τράπεζες και με τα δάνεια των πληγέντων».

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, μάλιστα, εξήγησε ότι η περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να ενισχυθεί και με ανθρώπινο δυναμικό, ενώ θα πρέπει να υπάρξει από τη μεριά της Κυβέρνησης ένας συντονιστής που θα συντονίζει όλες τις είναι αρμόδιες υπηρεσίες: «Είναι αδιανόητο να τρέχουν πανικόβλητοι οι κάτοικοι, οι δήμοι και η περιφέρεια να βρουν άκρη μοναχοί τους, όσο θα απομακρυνόμαστε από το γεγονός. Ξέρετε τι γίνεται στην Ελλάδα, το είδαμε εξ’ άλλου και στο Μάτι. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι, αγωνίζονται μόνοι τους να μην ξεχαστεί. Λοιπόν η Κρήτη και εμείς θα φροντίσουμε πράγματι να μην ξεχαστεί», είπε η κ. Γεννηματά.

Στις 9:30 το βράδυ η κ. Γεννηματά θα μιλήσει στην εκδήλωση της Ν.Ε Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τα Ανώγεια και το Μπαλί Μυλοποτάμου.