Αναστασιάδης για EastMed: Όποια χώρα θέλει μπορεί να συμμετέχει

637

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε την υπογραφή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, τονίζοντας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου πως η συνεργασία Ελλάδα, Κύπρου, Ισραήλ δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την «άψογη», όπως είπε διοργάνωση και τόνισε πως «με την υπογραφή της συμφωνίας επιβεβαιώνουμε ότι η συνεργασία μας δεν περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο. Προωθούμε με πρακτικό και πειστικό τρόπο τα στρατηγικά μας έργα».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε πως ο EastMed θα ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή και θα εφοδιάσει με φυσικό αέριο της Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έδωσε έμφαση και στο γεγονός πως το έργο αναγνωρίζεται και από τις ΗΠΑ.

«Η τριμερής συνεργασία έχει θεμελιωθεί σε σχήμα αυτονόητης γεωπολιτικής σχέσης και έχει ως στόχο την σταθερότητα και την ασφάλεια. Κοινή μας πεποίθηση είναι πως η συνεργασίας μας είναι βασιζόμενη στο διεθνές δίκαιο», συνέχισε.

Μάλιστα, σε δύο σημεία της ομιλίας του ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε πως η συμφωνία δεν στρέφεται κατά καμίας άλλης χώρας, στέλνοντας κατά αυτόν τον τρόπο έμμεσα μήνυμα στην Τουρκία, ενώ τόνισε πως όποια χώρα θέλει μπορεί να συμμετάσχει στο σημαντικό και ιστορικό αυτό έργο.

Πηγή