Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Καταθέτει ο διαφημιστής της υπόθεσης Novartis

624

Με την κατάθεση του διαφημιστή Εμμανουήλ Βουλκίδη συνεχίστηκαν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Βουλκίδης είναι ένας εκ των τεσσάρων διωκόμενων στην υπόθεση Novartis μη πολιτικών προσώπων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αφορά στη δωροδοκία πολιτικού προσώπου, για απλή συνέργεια σε απιστία υπαλλήλου σε βάρος του δημοσίου, για ηθική αυτουργία και απλή συνέργεια σε απιστία.

Ήταν ιδιοκτήτης των εταιρειών MEDICAL DEVELOPMENT και NEW MEDICAL DEVELOPMENT, με το FBI και τον προστατευόμενο μάρτυρα, Μάξιμο Σαράφη, να περιγράφουν το ρόλο του στη διαδικασία του ξεπλύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή ρωτήθηκε για τον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, τον οποίο έχει «δείξει» ως έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες στη δική του κατάθεση ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Βουλκίδης φέρεται να απάντησε: «Ο Δεστεμπασίδης μου ζήτησε να μου δίνει περισσότερες δουλειές της Novartis και να παίρνει προμήθεια. Πήρε από εμένα συνολικά 400.000 ευρώ. Σε κανέναν άλλον δεν έδωσα χρήματα, μόνο στον Δεστεμπασίδη για δουλειές που έγιναν αλλά ήθελε προμήθεια. Μάλιστα μου ζήτησε να κάνουμε εταιρεία μαζί, έχω τα χειρόγραφα του και το draft του συμφωνητικού».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Θ. Πλεύρης: Ποια η σχέση σας με την εταιρεία Novartis;

Εμμ. Βουλκίδης: Η σχέση μου με την εταιρεία Novartis ξεκίνησε από το 1986. Το τελευταίο διάστημα συνεργαζόμουν με τον κ. Δεστεμπασίδη που ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του εταιρικού προφίλ της εταιρείας. Σύμβαση με την εταιρεία δεν είχα. Μου ανέθεταν κάθε φορά μία δουλειά.

Θ. Πλεύρης: Έχετε καταθέσει ότι επιστρέφατε χρήματα στον κ. Δεστεμπασίδη ως προμήθεια για να σας αναθέτει δουλειές.

Εμμ. Βουλκίδης: Βεβαίως. Όταν ανέλαβε ο κ. Δεστεμπασίδης μου είπε ότι για να μου αναθέτει δουλειές της εταιρείας θέλει προμήθεια.

Θ. Πλεύρης: Με τον κ. Φρουζή είχατε συνεργασία;

Εμμ. Βουλκίδης: Όχι. Ποτέ. Με κανέναν Γενικό Διευθυντή εταιρείας δεν είχα.

Θ. Πλεύρης: Καταθέσατε ότι μόνο στον κ. Δεστεμπασίδη έχετε δώσει χρήματα.

Εμμ. Βουλκίδης: Στον μόνο άνθρωπο που έχω δώσει χρήματα είναι στον κ. Δεστεμπασίδη. Σε κανέναν άλλο δεν έχω δώσει χρήματα ποτέ. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε ζητήσει να κάνω μια άλλη εταιρεία αλλά εγώ δεν δέχτηκα. Έχω και έγγραφα αυτής της προτάσεώς του. Και μάλιστα χειρόγραφα δικά του. Όταν κληθώ στον ανακριτή, αυτά τα χειρόγραφα του Δεστεμπασίδη θα τα καταθέσω.

Θ. Πλεύρης: Τι έχετε να μας πείτε για αυτά που σας κατηγορούν ότι επιστρέφατε χρήματα στη Novartis για γίνουν κάποιες αθέμιτες συναλλαγές;

Εμμ. Βουλκίδης: Από τα ηλεκτρονικά τιμολόγια φαίνονται όλα τα πραγματικά ποσά που έχει λάβει η εταιρεία μου. Δεν υπήρχαν εικονικά τιμολόγια. Τα χρήματα που έδινα στον κ. Δεστεμπασίδη έβγαιναν από τα κέρδη μου. Αυτά που με κατηγορούν είναι εξωφρενικά. Μέσα στη δικογραφία γίνεται μία αναφορά για διαφήμιση στο γήπεδο Βριλησσίων ότι τάχα δεν έκανα εκεί διαφήμιση. Δύο χρόνια υπήρχε εκεί διαφήμιση.

Θ. Πλεύρης: Πόσα χρήματα δώσατε στον κ. Δεστεμπασίδη;

Εμμ. Βουλκίδης: Έχω δώσει περίπου 400.000€ μέσα σε πέντε έξι χρόνια. Μόνο στον Δεστεμπασίδη και σε κανέναν άλλο.

(Πληροφορίες από CNN Greece)


Πηγή