Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τα έξι πρόσωπα που έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

611

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και τα σενάρια και οι θεωρίες παίρνουν… «φωτιά».

Ποια είναι τα πρόσωπα που εξετάζει πολύ σοβαρά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την Προεδρία;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, έξι είναι τα ονόματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Έλληνα πρωθυπουργού.

Δημήτρης Αβραμόπουλος:

Προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και τον κεντροδεξιό χώρο. Γνωρίζει πολύ καλά τα εθνικά θέματα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα που κυριαρχούν τα ελληνοτουρκικά. Είναι μία πρόταση που μέχρι αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση του κ. Αβραμόπουλου με τον κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του τόσο τον κ. Σαμαρά όσο και τον κ. Καραμανλή.

Σταύρος Δήμας:

Είχε προταθεί επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Σε αυτή την περίπτωση μένει να δούμε, αν συγκεντρώνονται οι 180 ψήφοι και η συναίνεση που επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τάσος Γιαννίτσης:

Προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη και είναι ταυτισμένος με την προσπάθεια να αλλάξει το Ασφαλιστικό.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

Πρώτη πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μαρία Ευθυμίου:

Ιστορικός, καθηγήτρια πανεπιστημίου και αδερφή του Πέτρου Ευθυμίου, στελέχους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Μαρία Δαμανάκη:

Είναι πολιτικό πρόσωπο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι με αυτή του την κίνηση θα διεμβολίσει και τον χώρο της Αριστεράς.


Πηγή