Ξεκινούν οι αξιολογήσεις των υπουργών – Ποια είναι τα πρώτα «ραντεβού» του Μητσοτάκη

619

Ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, οι αξιολογήσεις των υπουργών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφερε πως αύριο, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά, σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το Υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ο πρωθυπουργούς από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε καταστήσει σαφές ότι οι υπουργοί θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται για το έργο τους. Μάλιστα στις 10 Ιουλίου, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, συνεργάτες του πρωθυπουργού μετέφεραν 18 μπλε ντοσιέ, τα οποία είχαν παραλήπτες τους υπουργούς. Κάθε υπουργός θα παραλάμβανε το ντοσιέ που αφορά στο δικό του χαρτοφυλάκιο και σε αυτό περιλαμβάνονται οι στόχοι που καλούνται να υλοποιήσουν.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB, δημοφιλέστεροι υπουργοί θεωρούνται οι Χρυσοχοΐδης, Κικίλιας, Δένδιας, Θεοδωρικάκος και Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με την Interview, οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της κυβέρνησης είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή