Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ θέλω να σώσω τα σπίτια σας, όχι να σας τα πάρουν

621

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι μήνες που διανύουμε είναι οι τελευταίοι για όποιον θέλει να ενταχθεί στην πλατφόρμα και να σώσει το σπίτι του» σημείωσε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης (15/01).

«Όσοι έχουμε κοινωνική ευαισθησία, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το λέω με τόση αγωνία. Κάντε την αίτηση. Ενταχθείτε στην πλατφόρμα. Έχετε χρόνο. Εγώ θέλω να σώσω το σπίτι σου και όχι να σου το πάρουν, όπως θέλει ο κύριος Παππάς» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο κύριος Παππάς και ο κάθε κύριος Παππάς παίζει. Θέλει να δει τα σπίτια να βγαίνουν στον πλειστηριασμό για να κατηγορεί την Κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον υπουργό υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Παππάς απομόνωσε μία φράση του για «να κάνει φασαρία εκ του μη όντος». «Βάσει του Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και των αποφάσεων του Eurogroup η προστασία πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς έληγε 31 Δεκεμβρίου του ’19. Εμείς πήραμε παράταση μέχρι 30 Απριλίου του ’20, ενώ οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με τον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει» υπογράμμισε.

Ελληνικό: Είμαστε στην τελική φάση

«Το project προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι πολύ ευχαριστημένοι» είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η μετοχή της εταιρείας πάει πάρα πολύ καλά, η αύξηση κεφαλαίου πέτυχε. Είμαστε στην τελική φάση».

«Το κράτος έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του, δεν έχει άλλες εκκρεμότητες. Αναμένουμε την ολοκλήρωση μίας διαδικασίας ενός διεθνούς διαγωνισμού. Πρέπει να τηρηθούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, δεν μπορούμε να τις προσπεράσουμε. Δεν μπορώ να παρέμβω σε έναν διεθνή δημόσιο διαγωνισμό. Εάν το έκανα, θα ήταν παράνομο» σημείωσε.

«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα»

«Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ένα εκπληκτικό data center που έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα. Έχει πάρει όλα τα διεθνή βραβεία και ανταγωνίζεται επάξια τους διεθνείς παίκτες επί ίσοις όροις» είπε στη συνέντευξή του ο κ. Γεωργιάδης. Και συνέχισε λέγοντας: «Συζητήσαμε με τον κύριο Πιερρακάκη και τους επιτελείς εκεί τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον σε αυτή την αγορά».

«Αισθάνομαι υπερηφάνεια που ελληνικές επιχειρήσεις σε έναν χώρο, όπως είναι η πληροφορική που γενικώς η χώρα μας δεν έχει μπορέσει να παράσχει το κατάλληλο περιβάλλον, προκόβουν, πρωταγωνιστούν και κάνουν παγκόσμιο πρωταθλητισμό. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλες δυνατότητες έχουμε και αν εμείς κάνουμε λίγο τη δουλειά μας, θα μπορέσει να φύγει η χώρα μας πάρα πολύ μπροστά» σημείωσε.

«Αυτό που είπε ο Χρυσοχοΐδης είναι η αυτονόητη πραγματικότητα»

Για τα επεισόδια στο Κουκάκι ο υπουργός είπε ότι «η πράξη των ανθρώπων που πετούσαν τσιμεντόλιθους πάνω στους αστυνομικούς, κατά τη γνώμη μου, είναι απόπειρα φόνου. Είναι κακούργημα και ως κακούργημα θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Λυπάμαι πάρα πολύ που η εισαγγελία το χαρακτήρισε πλημμέλημα. Θεωρώ ότι το κράτος θα έπρεπε να είναι πολύ αυστηρότερο ως προς αυτό».

«Πραγματικοί επαναστάτες σε αυτούς τους χώρους δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο οι εξής δύο κατηγορίες: οι γόνοι των πλουσίων που σπάνε τις βιτρίνες και τα αυτοκίνητα γιατί είναι κακομαθημένα παλιόπαιδα και υπάρχουν κάποιοι φτωχοί άνθρωποι πεπλανημένοι οι οποίοι βγάζουν κάποιου είδους οργή. Αυτή είναι η επανάσταση στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Αυτό που είπε ο κύριος Χρυσοχοΐδης είναι η αυτονόητη πραγματικότητα: μία γελοία εικόνα ανθρώπων που ταλαιπωρούν την Ελλάδα ονειρευόμενοι ότι κάνουν επανάσταση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή