«Αντάρτικο» της Μαριέττας Γιαννάκου: Γιατί δεν ψηφίζει άρθρο σε νομοσχέδιο του Χρυσοχοΐδη

614

Την απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δημιουργούν Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) ναρκωτικών ουσιών ζητά η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου με παρέμβασή της στην Βουλή.

Η Μαριέττα Γιαννάκου ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο από το νομοσχέδιο, συμφώνησε με την άποψη του ΚΚΕ όσον αφορά την αλλαγή όλης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και προειδοποίησε ότι αν το άρθρο δεν αποσυρθεί θα το καταψηφίσει δημοσίως στην ολομέλεια.

«Αυτό το άρθρο του υπουργείου Υγείας κ. υπουργέ για ΧΕΧ να το βγάλετε απο το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Πρέπει να αλλάξει όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η διάταξη για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για ρύθμιση που διευρύνει διάταξη που είχε θεσπιστεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση ώστε εκτός απο συγκεκριμένους φορείς, όπως ΚΕΘΕΑ, νοσοκομεία κ.α., να μπορούν να λειτουργούν ΧΕΧ και οι Οργανισμοί Τοπικοί Αυτοδιοίκησης.

Πηγή