Προανακριτική Novartis: Η Τουλουπάκη ζήτησε προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσει

593

Προθεσμία 15 ημερών ζήτησε με επιστολή η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει.

«Αιτούμαι όπως με καλέσετε μετά δεκαπενθημέρου λόγω βεβαρημένου φόρτου εργασίας», είναι η απάντηση της Ελένης Τουλουπάκη στην προανακριτική για την Novartis. Η εισαγγελέας διαφθοράς αναμενόταν σήμερα να δώσει απαντήσεις στα μέλη της Επιτροπής.

Η κ. Ελένη Τουλουπάκη ήταν προγραμματισμένο να απαντήσει σήμερα στα ερωτήματα των βουλευτών-μελών της επιτροπής.

Στην εισαγγελέα διαφθοράς καταλογίζονται από βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Επιτροπής. Οπως αναφέρουν βουλευτές, η εισαγγελέας έστειλε μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτά που ζήτησε η πλειοψηφία.

Από την πλευρά της η Ελένη Τουλουπάκη είχε τονίσει ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής με έγγραφο του ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή το αργότερο ως σήμερα τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και εστάλησαν.

Σημειώνεται πως η Ελένη Τουλουπάκη είναι πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση Novartisκαι στο όνομα της έχουν αναφερθεί πολλοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και πρώην δικαστικοί.

Πηγή