Χαρίτσης κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας

583

«Με την κυνική δήλωση Γεωργιάδη, η κυβέρνηση προετοιμάζει την κοινωνία για πλήρη άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας και έκρηξη πλειστηριασμών και εξώσεων»

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας συνιστά ζήτημα που θέτει η ίδια η κοινωνία», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, υπογραμμίζοντας πως «η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας ‘είναι επιζήμια’, δείχνει την κατεύθυνση στην οποία σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση». «Η ΝΔ αντί να μεριμνήσει, προχωρά σε ανάλγητες δηλώσεις προετοιμασίας του κοινωνικού συνόλου για την πλήρη άρση της προστασίας και έκρηξη πλειστηριασμών και εξώσεων –δηλώσεις που φυσικά δεν έκανε προεκλογικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη με ακραίους κύκλους από την πλευρά των δανειστών και εφάρμοσε ένα νόμο που παράτεινε την προστασία της πρώτης κατοικίας δύο φορές». «Με τη λήξη αυτού του καθεστώτος, και ενώ βρισκόμαστε εκτός μνημονίων, η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να βρει μία λύση αλλά το “κόβει μαχαίρι” λόγω πιέσεων από τράπεζες και funds», εξήγησε. Μάλιστα, ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στις «κοινωνικές εντάσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν σε χώρες όπως η Ισπανία, όπου δεν προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία».

Αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα γίνεται πλέον έμπρακτη». «Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις διεθνείς μας συμμαχίες και τους διαύλους επικοινωνίας, που πρέπει να μείνουν ανοιχτοί». Και συνέχισε: «Η κίνηση αυτή της Τουρκίας, λίγες ώρες μετά την ψήφιση της αναβάθμισης της αμυντικής συμφωνίας μας με τις ΗΠΑ και στην επέτειο των Ιμίων, επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή -πρέπει να είμαστε διεκδικητικοί. Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί εκ προοιμίου και σε όλα δεδομένους». «Δυστυχώς η κυβέρνηση δε επέδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα», τόνισε.

Τέλος, ερωτηθείς και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», χαρακτηρίζοντας ως «ντροπολογία» την τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο χώρο που «αύξησε την ένταση στο ποδόσφαιρο». «Ο πρωθυπουργός φάνηκε στην ομιλία του στη Βουλή να αγνοεί τόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όσο ότι η συνεργασία με τη FIFA και την UEFA έχουν ξεκινήσει από το 2016. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη με μεγαλύτερα λάθη, προκειμένου να κατευνάσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την υπόθεση», υποστήριξε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αναμένουμε να δούμε το σχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση και θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό», κατέληξε.

Ακούστε εδώ το ηχητικό της συνέντευξης:


Πηγή