Στο μυαλό του Μητσοτάκη – Με άρωμα γυναίκας και μετά το Πάσχα ο ανασχηματισμός

571

Το «μπλοκάκι» του πρωθυπουργού και το σύστημα «ΜΑΖΙ» θα καθορίσουν το μέλλον των υπουργών καθώς η αξιολόγηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς την ώρα που το ρεπορτάζ θέλει τον πρώτο ανασχηματισμό να γίνεται μετά το Πάσχα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επιθυμεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τα τέλη του μήνα και έχοντας μία συνολική εικόνα τόσο των πεπραγμένων όσο και του σχεδιασμού των υπουργείων να αποφασίσει ποιους θα κρατήσει στην θέση τους, ποιους θα τους αλλάξει χαρτοφυλάκιο και ποιοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο της παρουσίας τους στην κυβέρνηση. Αυτή την εβδομάδα θα περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού και Εσωτερικών.

Μέχρι στιγμής από την κρησάρα του πρωθυπουργού έχουν περάσει τα υπουργεία Τουρισμού, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη. Βασικά σημεία της συζήτησης στο πρωθυπουργικό μέγαρο αφορούσαν στο περιεχόμενο των περιβόητων πλέον μπλε φακέλων και κατά πόσο οι υπουργοί ήταν αφοσιωμένοι στους στόχους που είχαν τεθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μπορεί ο εξωτερικός παρατηρητής να πιστεύει πως οι όποιες αλλαγές δρομολογηθούν στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι με τρόπο ήδη γνωστό, ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει δείξει στο προηγούμενο διάστημα πως όχι μόνο δεν διστάζει να σπάσει αυγά αλλά και να παραδεχθεί τα λάθη του με αποκορύφωμα την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Το ρεπορτάζ θέλει προς αυτήν την κατεύθυνση τις προηγούμενες εβδομάδες να είχαμε σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και για νέα παρέμβαση σε συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αλλά εν τέλει να μην προχώρησε προκειμένου να δοθεί περαιτέρω χρόνος.

Φυσικά το ανακάτεμα της τράπουλας της κυβερνητικής δομής είναι αποκλειστικό προνόμιο του ίδιου του πρωθυπουργού, ωστόσο οι… παροικούντες την Ιερουσαλήμ θέλουν τον ανασχηματισμό να τοποθετείται μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ένας δομικός ανασχηματισμός με περισσότερο γυναικείο άρωμα αυτήν την φορά και ίσως ορισμένους βουλευτές να αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο κυρίως από τις θέσεις υφυπουργών.

Πηγή