Δημήτρης Καμπόσος: Η λύση για το προσφυγικό είναι μία…ακούστε την.

598

Μια διαφορετική προσέγγιση σε όσα έχουν ακουστεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το θέμα των δομών φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, έκανε ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Αδιαμφισβήτητα το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για την χώρα, καθώς την εμφάνιση τους έχουν κάνει επιπλέον ροές από νέες χώρες, διογκώνοντας έτσι το ήδη τεράστιο πρόβλημα που παραμένει μέχρι σήμερα, άλυτο.

Ο Δημήτρης Καμπόσος λοιπόν, στην εβδομαδιαία επικοινωνία του με τους δημότες, έκανε τη δική του παρέμβαση προτείνοντας από την πλευρά του μια ουσιαστική λύση στο φλέγον αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών.

Αντί για την ακριβή και χρονοβόρα κατασκευή Κλειστών δομών Φιλοξενίας στα νησιά και την ενδοχώρα με την επίταξη που ανακοίνωσε στα άμεσα μέτρα της η κυβέρνηση, πρότεινε οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι να φιλοξενηθούν μέσα σε πλωτά καταλύματα ειδικά διαμορφωμένων πλοίων.

«Το κάθε καράβι μπορεί να φιλοξενήσει εως 5.000, ίσως και περισσότερους. Έχει μέσα εστιατόρια, έχει μέσα καμπίνες για να κοιμούνται, έχει χώρους και διαμερίσματα που μπορείς να ξεχωρίσεις τα μικρά παιδιά που πολλές φορές πέφτουν θύματα βιασμού, να ξεχωρίσεις τις οικογένειες και να ξεχωρίσεις και τις φυλές», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Η στέγαση των προσφύγων- μεταναστών θα πραγματοποιηθεί έτσι σε ένα φιλικό και υγιές περιβάλλον αποτρέποντας τις ντροπιαστικές, απάνθρωπες εικόνες που διαρκώς καταφθάνουν στις οθόνες μας, από τα πρόχειρα καταλύματα που διαμένουν όλη αυτή την χρονική περίοδο.

Επιπλέον ο δήμαρχος έθεσε το ζήτημα και της ορθής στελέχωσης από αρμόδιους υπάλληλους που θα ελέγχουν καθημερινά τις διαδικασίες ώστε να μπορούν να διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους μετανάστες.

Δείτε το βίντεο από το 5:23 και μετά: