Τουρκική προπαγάνδα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο: Νέα πρόκληση από Τούρκο βουλευτή

824

«Πόσο δυτική χώρα αισθάνεται η Ελλάδα;»

Ακόμα και μέσα στην ελληνική Βουλή επιχειρεί να παρεισφρήσει η τουρκική προπαγάνδα, με τους Τούρκους βουλευτές της Θράκης να επιδίδονται σε «επικίνδυνα» παιχνίδια του καθεστώτος Ερντογάν.

Δύο ημέρες μετά τις έμμεσες απειλές που είχε κάνει το μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας και βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν, Αχμέτ Γιλντίζ, ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Κύπρο, μπορεί να γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες, ήρθε νέο «χτύπημα».

Ο Τούρκος βουλευτής Οσμάν Ασκίν Μπακ, έθεσε ένα ερώτημα το οποίο μόνο αφελές και αθώο δεν πρέπει να θεωρείται.

Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμάν Ασκίν Μπακ αναρωτήθηκε κατά πόσο «η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της δυτική χώρα»!

Ο βουλευτής, παραπονέθηκε ότι όταν η Τουρκία έρχεται στα Βαλκάνια και μιλά γι’ αυτά, υπάρχουν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως έναν εξωτερικό παράγοντα που θέλει να παρεισφρήσει σε αυτά και «ξεχνάτε ότι είμαστε μέρος των Βαλκανίων. Τέτοιες προκαταλήψεις και εμμονές μας απογοητεύουν. Εμείς είμαστε παρόντες σε όλους τους τομείς, συνεισφέρουμε και προσφέρουμε. Να θυμηθούμε ότι η Τουρκία στήριξε την επέκταση της συμμαχίας σε όλα τα δυτικά Βαλκάνια. Ο τουρκικός λαός το κατάλαβε».

Φαίνεται πως η προπαγάνδα του καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να μπει ακόμα και μέσα στην ελληνική Βουλή. Το υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να είναι σε επαγρύπνιση και να διαλύσει εν τη γενέσει της, οποιαδήποτε προσπάθεια υποκινούμενη από την Άγκυρα.

Πηγή