Πέτσας: Ποια θα είναι η τύχη των μεταναστών που πέρασαν στα νησιά της τελευταίες ημέρες

596

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μίλησε σχετικά με την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας.

«Κάνουμε δύο κινήσεις, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας και στην ξηρά και στη θάλασσα ώστε το μήνυμα αποτροπής να είναι ισχυρό, και παράλληλα προσπαθούμε να αποτρέψουμε την “καταιγίδα” των Fake News» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχετικά με τις άμεσες κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στην ασύμμετρη απειλή με το μεταναστευτικό στα σύνορα της χώρας.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε τι θα συμβεί με όσους κατάφεραν τελικά να περάσουν τα σύνορα τις ημέρες αυτές, του διοχετευμένου από την Άγκυρα μεταναστευτικού ρεύματος σε Έβρο-νησιά, με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ. «Ήδη έχουμε κινηθεί για να μεταφέρουμε ανθρώπους από τα νησιά μας γιατί δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους ανθρώπους που είχαν έρθει πριν την Κυριακή στην Ελλάδα, δεν θα καταγράφονται, δεν μπορούν να θέσουν αίτημα ασύλου μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Κυριακής», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Για τους μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου είπε ότι «θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα και μάλιστα εξετάζουμε δύο περιοχές μία στη βόρεια Ελλάδα και μία στην Αττική. Στη βόρεια Ελλάδα θα γίνει στο νομό Σερρών στο ανενεργό στρατόπεδο Βασιλειάδη που ανήκει στο υπουργείο Μετανάστευση και ασύλου. Εκεί θα μεταφερθούν σε μία προσωρινή κλειστή δομή με σκοπό μείνουν εκεί μέχρι να δρομολογηθεί η απέλασή τους».

«Κοντά στην Αθήνα εξετάζουμε δύο περιοχές, που να είναι κοντά σε αεροδρόμια», επεσήμανε.

Για το ενδεχόμενο να φτιάξει μεγάλες δομές ο Ερντογάν κοντά στις Καστανιές του Έβρου, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι αυτό θα είναι πρόβλημα της Τουρκίας και θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Αναφέρθηκε ακόμα στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη, ανακοινώνοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα στείλει επιστολή στους προέδρους των 47 κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία θα τους ενημερώνει για τις ελληνικές θέσεις.

Πηγή