Κορονοϊός: Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ο Νίκος Χαρδαλιάς

593

Κορονοϊός: Την αναβάθμιση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά σε υφυπουργό Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο υφυπουργός θα ανήκει διοικητικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορονοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσώπος κ. Στέλιος Πέτσας.

«Η Κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

«Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Η ορκωμοσία του κ. Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 11:00πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Α. Σακελλαροπούλου.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναβαθμίζεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο μέχρι σήμερα Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Στρατηγός ε.α. και πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Παπαγεωργίου»


Πηγή