Το νέο “όπλο” των Δήμων στην καταπολέμηση εξάπλωσης του κορωνοϊού

781

Τα Social Media και τα καινοτόμα διαδικτυακά εργαλεία που έχει πλέον κάθε πολίτης στη διάθεσή του, έχουν αλλάξει το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα την τελευταία δεκαετία. Είτε πρόκειται για online υπηρεσίες, ενημέρωση για δράσεις και πρωτοβουλίες, υποβολή παραπόνων ή καλύτερη συμμετοχή στις διαβουλεύσεις και τις αποφάσεις, οι νέες τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα για τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση των πολιτών με τα κοινά. 

Η κρίση του Κορωναϊού SARS-CoV-2 αποτελεί μια νέα απειλή για τη δημόσια τάξη και το εθνικό σύστημα υγείας, με σημαντικές συνέπειες την εθνική και τοπική οικονομία. Ήδη από τις πρώτες ημέρες αντιμετώπισης του ιού, κατέστη εμφανές ότι η επιτυχής αντιμετώπιση της απειλής δεν θα προέλθει μόνο από την ιατρική αντιμετώπιση του ιού, αλλά από την μάχη που δίνεται για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση του κοινού, την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και την άμεση ενημέρωση των πολιτών για νέα μέτρα προφύλαξης. 

Εφόσον λοιπόν, οι νέες απειλές απαιτούν και «νέες λύσεις», το σύστημα αυτόματης ενημέρωσης των πολιτών μέσω Messenger, αποτελεί ένα κομβικό εργαλείο για την αποτελεσματική ενημέρωση και προστασία του κοινού. 

Δίχως να απαιτεί εγκατάσταση κάποιας νέας εφαρμογής 

Επιτρέποντας την ασφαλή ενημέρωση χωρίς προσωπική επαφή (σε αντίθεση με παραδοσιακές μεθόδους, όπως η ενημέρωση μέσω εντύπου) 

Δίνοντας το δικαίωμα on-demand επικοινωνίας και ενημέρωσης των χρηστών όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη 

Πρώτο παράδειγμα είναι ο δήμος Άργους Μυκηνών που έθεσε στη διάθεση του κοινού την εφαρμογή φέρνοντας έγκαιρα την καινοτομία. Με τη σειρά τους, πολλοί ακόμα δήμοι στην ελληνική Επικράτεια έχουν εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον στην εταιρεία SBH που το δημιούργησε, ώστε αποκτήσουν το ισχυρό αυτό “όπλο”.

Δοκιμάστε το σήμερα μπαίνοντας εδώ:

Αυτόματο σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών