Δήμος Άργους Μυκηνών: Απευθείας ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοϊό

650

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών βάζει τέλος στην παραπληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τον νέο κορωνοϊό κάνοντας χρήση του καινοτόμου και “έξυπνου” συστήματος αυτόματης εξυπηρέτησης πολιτών. 

Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής εγκαινιάζει μια νέα ενότητα αποκλειστικά για θέματα που αφορούν τον COVID-19. Η διασύνδεση νοσοκομείων- δημοτών αποκτά νέα χροιά και δυναμική καθώς το εν λόγω σύστημα διακρίνεται για την αμεσότητα, την εύκολη διαχείριση, την εγκυρότητα προς αποφυγήν καταστάσεων που επιβαρύνουν πολίτες και προσωπικό. 

Σαφείς και κατατοπιστικές οδηγίες που προέρχονται από τους επίσημους φορείς της Πολιτείας, δίνουν τη δυνατότητα για έγκαιρη δράση και πληροφόρηση προς το κοινό. 

Δυστυχώς, το κύμα παραπληροφόρησης και fake news που έχει ξεσπάσει από διάφορα μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο φέρνει ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα στην διαχείριση του ζητήματος. Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που παίρνει έγκαιρα μέτρα για την καταπολέμηση διασποράς αυτών των δημοσιευμάτων.

Διαθέτοντας αυτό το ισχυρό “όπλο” αποτελεί το παράδειγμα που τόσοι άλλοι Δήμοι ζητούν πλέον να εφαρμόσουν καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Τα εύσημα ανήκουν στην εταιρεία SBH που προνόησε δρώντας έγκαιρα και δημιούργησε αυτό το πανίσχυρο εργαλείο.

Έκτακτες ενημερώσεις

Επίσης ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που διακρίνει το σύστημα αυτόματης εξυπηρέτησης πολιτών είναι οι με την μορφή ειδοποιήσεων που φτάνουν στο messenger και λαμβάνει ο εγγεγραμμένος χρήστης για οτιδήποτε έκτακτο σημειώνεται συγκεκριμένα στην πόλη του.

Επιτυγχάνεται έτσι η αποφυγή συνωστισμού, ο περιορισμός του κινδύνου μετάδοσης της λοίμωξης, η διευκόλυνση του προσωπικού που πασχίζει να αντιμετωπίζει έγκαιρα την κρίση στην δημόσια Υγεία.

Γνωρίστε σήμερα τον νέο αυτόματο Ψηφιακό Βοηθό του Δήμου Άργους Μυκηνών.

 

Πως θα βρω πρακτικά το σύστημα αυτόματης εξυπηρέτησης πολιτών;

 

Το σύστημα Αυτόματης Εξυπηρέτησης & Ενημέρωσης Δημοτών μέσω Messenger λειτουργεί απλά και άμεσα για κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη. Αρχικά μπορείτε να βρείτε το Argos Bot κάνοντας κλικ σε αυτό το link που σας παραθέτουμε:

http://m.me/argos.chatbot

Ή εναλλακτικά μπορείτε να σκανάρετε το QR code & να μεταφερθείτε έξυπνα στον κόσμο του συστήματος αυτόματης εξυπηρέτησης πολιτών.

Αυτόματα έχετε μεταφερθεί στον ψηφιακό χώρο του συστήματος αυτόματης εξυπηρέτησης πολιτών.

Η διαδικασία που ακολουθεί είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε.

Εσείς επιλέγετε για ποια υπηρεσία θέλετε να ενημερωθείτε αλλά και για την εύρεση δικαιολογητικών.

Επιπλέον, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις διάφορες δράσεις/ πρωτοβουλίες του Δήμου αλλά θα υπάρχει και έκτακτη ενημέρωση που θα φτάνει μέσω του messenger μέσω μηνύματος.

Τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ καθώς μπορεί ο δημότης να συμμετέχει πιο ενεργά λαμβάνοντας μέρος και σε έρευνες.

Μερικές ακόμη πληροφορίες:

Το σύστημα αξιοποιεί μηχανισμούς κατανόησης φυσικής γλώσσας (natural language processing) και τεχνητής νοημοσύνης, για να επικοινωνεί σε περιβάλλον διαλόγου με τους χρήστες, μέσω της εφαρμογής Messenger, απευθείας στο κινητό τους. Ένα βασικό πλεονέκτημα του συστήματος, είναι ότι δεν απαιτεί εγκατάσταση κάποιας νέας εφαρμογής, αφού λειτουργεί εξ’ ολοκλήρου εντός του Messenger. Μερικά από τα οφέλη του συστήματος, είναι η συνεχής διαθεσιμότητα (24/7/365), η δυνατότητα ταχύτερης παροχής τυποποιημένων πληροφοριών, η ευκολία χρήσης, η αποτελεσματικότητα ενημέρωσης, καθώς και η συμβατότητά του με το GDPR. 

Συνοπτικά, η εφαρμογή χρησιμοποιείται για: 

▪ Την αυτόματη ενημέρωση των πολιτών 

▪ Την on-demand ενημέρωση των πολιτών για έκτακτα ζητήματα 

▪ Τη διεξαγωγή σύντομων ερευνών με άμεσες απαντήσεις 

▪ Τη διασύνδεση με οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή εφαρμογή διαθέτει ήδη ο φορέας