ΣΥΡΙΖΑ: «Να εγγυηθεί το Δημόσιο τα είδη πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορονοϊό»

614

Την ανάγκη να εγγυηθεί το Δημόσιο την παροχή των ειδών πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορονοϊό σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζουν με κοινή τους δήλωση, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας.

«Στην έκτακτη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, είναι απολύτως αναγκαία η εξάντληση όλων των μέσων για την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης (μάσκες, οινόπνευμα, αντισηπτικά κ.λπ.) για όλους τους πολίτες, στον αγώνα ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Θα συνιστούσε ασυγχώρητη αμέλεια να περιμένουμε από την αγορά να “αυτορυθμιστεί”», αναφέρουν.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  • Συμπτώματα και μετάδοση – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
  • Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα – Πόσο διαρκεί η επώαση
  • Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα
  • Δείτε LIVE την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΧΑΡΤΗΣ)
  • Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Στο παραπάνω πλαίσιο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι η Πολιτεία οφείλει:

  • Να αναλάβει κεντρικά την εισαγωγή, διάθεση, τιμολόγηση και γενικά τη διαχείριση των παραπάνω ειδών πρώτης ανάγκης, χωρίς κατ’ ανάγκη να θέσει περιορισμούς στην ιδιωτική εισαγωγή, αν αυτό δεν κριθεί αναγκαίο.
  • Να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την εγχώρια παραγωγή εκείνων των ειδών πρώτης ανάγκης από την παραπάνω κατηγορία, τα οποία μπορούν να παραχθούν στη χώρα, είτε από ιδιώτες είτε από το Δημόσιο.
  • Να εξασφαλίσει τη διάθεση των παραπάνω ειδών σε φαρμακεία, σε συγκεκριμένες χαμηλές τιμές (διατίμηση) και με σύστημα αναλογικής διάθεσης (δελτίο) για όλες τις οικογένειες και τους πολίτες (για παράδειγμα, με βάση το ΑΜΚΑ). Να απαγορευτεί άμεσα και για προσωρινό (ή όσο χρειαστεί) διάστημα η εξαγωγή των παραπάνω ειδών πρώτης ανάγκης.

«Τα ημίμετρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν επιλύουν το πρόβλημα. Το Δημόσιο οφείλει να εγγυηθεί την παροχή των ειδών πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορονοϊό σε όλους», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή