Απαγόρευση κυκλοφορίας – Μητσοτάκης: Κάθε σπίτι να γίνει ένα οχυρό ζωής

588

Κορονοϊός – Απαγόρευση κυκλοφορίας – forma.gov.gr.: «Ας γίνει το κάθε σπίτι ένα οχυρό ζωής και ας μείνει η πόρτα όλων μας κλειστή στον κορωνοϊό»: την ελπίδα αυτή εκφράζει σε tweet του για την απαγόρευση κυκλοφορίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από σήμερα ισχύει ο αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα. Ας γίνει το κάθε σπίτι ένα οχυρό ζωής και ας μείνει η πόρτα όλων μας κλειστή στον κορονοϊό. Μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς, μένουμε στο σπίτι» γράφει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την απόφασή του για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στον ελληνικό πληθυσμό.

Στο χθεσινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες».

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

  • Forma.gov.gr – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα συμπληρώσετε τις βεβαιώσεις τύπου Α’ και Β’
  • Μπείτε ΕΔΩ για να κατεβάσετε τις βεβαιώσεις τύπου Α’ και Β’
  • Το SMS για να βγείτε από το σπίτι -Τι γράφετε, πού το στέλνετε
  • Έτσι θα συμπληρώσετε το χειρόγραφο για να βγείτε από το σπίτι
  • Προσοχή: Αυτές είναι οι μετακινήσεις που επιτρέπονται

Πρόσθεσε δε: «Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να μεριμνά για την υγεία των πολιτών και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Ιταλία που μετρά τα περισσότερα θύματα.

«Στην Ιταλία χάνεται, δυστυχώς, ένας άνθρωπος κάθε δύο λεπτά. Και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη παντού στον κόσμο. Έχω χρέος, λοιπόν, να μην επιτρέψω να υποστεί μια τέτοια δοκιμασία και η χώρα μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα χαθεί. Δική μου επιλογή είναι μόνο μία: Η ζωή και η υγεία των Ελλήνων!».

Πηγή