Περιφερειακές εκλογές 2019: Ο υποψήφιος Γιάννης Σγουρός παρουσίασε το πρόγραμμά του

748

Περιφερειακές εκλογές 2019: Το σχέδιo «Αττική 2020-2030» το οποίο όπως τόνισε βάζει τέλος στον ερασιτεχνισμό, στον κομματισμό και στην ευνοιοκρατία, παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Το Πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 6 άξονες και 21 προτεραιότητες με πολύ συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Δίνει έμφαση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας από ακραία φαινόμενα και στην κατασκευή των βασικών υποδομών για τα υγρά και στερεά απόβλητα.

Περιέχει τρία καινοτόμα χαρακτηριστικά. Πρώτον αποτελεί ένα σχέδιο, όχι για την επόμενη 4ετία, με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, αλλά για την επόμενη 10ετία. Δεύτερον, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με ολιστική προσέγγιση. Γιατί, ανεξάρτητα από το ποιος έχει την ευθύνη και τις αρμοδιότητες, η Αττική είναι μία. Τρίτον, διεκδικεί τη διοικητική και θεσμική ολοκλήρωση της αιρετής Περιφέρειας με την ανακατανομή αρμοδιοτήτων και τη μετατροπή του κράτους σε κράτος στρατηγείο που θα ασκεί επιτελικές αρμοδιότητες.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρωτότυπες προτάσεις ώστε η Αττική να γίνει Μεσογειακή Μητρόπολη Αριστείας στην Καινοτομία, ώστε να ανασχεθεί το φαινόμενο του brain drain, προβλέπει μεγάλο κεφάλαιο πόρων για την καταπολέμηση της Φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ έχει ακόμη προτάσεις για την κατασκευή σημαντικών υποδομών για την Υγεία (Νοσοκομείο στην Ανατ. Αττική), την Παιδεία (σχολικές υποδομές και παιδικοί σταθμοί), τη Δικαιοσύνη (Δικαστήρια Πειραιά), την Ασφάλεια (επαναφορά Αστυνομικού της Γειτονιάς).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πηγή