Το είπε και το έκανε – Η διεθνοποίηση του ζητήματος των υποκλοπών από τον Τσίπρα

299

Στην «καρδιά» της Ευρώπης, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, έφερε ο Αλέξης Τσίπρας την υπόθεση των παρακολουθήσεων, έχοντας την αμέριστη στήριξη του σύμμαχου Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πλέον, η Κουμουνδούρου μεταφέρει στις Βρυξέλλες την όλη ιστορία, ευελπιστώντας να βρει στήριξη από τους «αγριεμένους» ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Πριν από μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που είχε δώσει για τις παρακολουθήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προαναγγείλει πως οι παρεμβάσεις του δεν θα ολοκληρωθούν με τις θεσμικές πρωτοβουλίες που είχε λάβει εντός των συνόρων.

Επί της ουσίας, είχε ξεκαθαρίσει πως θα διεθνοποιούσε το ζήτημα, καθώς στην Αθήνα, θεωρούσε ότι η κάθε προσπάθεια που γίνονταν για την εξιχνίαση της υπόθεσης έπεφτε σε τοίχο. Είτε πολιτικό, μέσω των κυβερνητικών παρεμβάσεων, είτε του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, έγινε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της προσυνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – τις εργασίες της οποίας παρακολούθησε για πολλοστή φορά, με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με σκληρά λόγια εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόνισε ότι η καταρράκωση του κράτους δικαίου δεν είναι ένα ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα. Παράλληλα, ενημέρωσε για τις τελευταίες αποκαλύψεις της ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση Απορρήτου Επικοινωνιών και ζήτησε τη στήριξη των ευρωσοσιαλιστών ώστε να αποκαλυφθεί σε όλες του τις πτυχές στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, το «καθεστώς Μητσοτάκη».

Και οι πληροφορίες του Newsbomb.gr, αναφέρουν ότι βρήκε ευηκοΐα ώτα. Αφενός γιατί οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ανησυχούν, όντως, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα. Αλλά και γιατί, κακά τα ψέματα, οι ίδιοι προσπαθούν να αντεπιτεθούν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που χρεώνει συνολικά την υπόθεση Qatar Gate στους ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Η αρχή, πάντως, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκεί όπου θα ζητηθεί η «απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών», μετά από αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Χαμηλώνουν τους τόνους έναντι του ΠΑΣΟΚ

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, να σπεύσουν να διευκρινίσουν ότι με δική τους πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για τις υποκλοπές στο ευρωκοινοβούλιο, επιχειρώντας να «κρύψουν» τον ΣΥΡΙΖΑ από το πλάνο, έμεινε αναπάντητη από την Κουμουνδούρου.

Είναι προφανές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι το πάλαι ποτέ κραταιό κίνημα, συνεχίζει την πολεμική εναντίον της.


Πηγή